De Wolden is twee nieuwe ruiterroutes rijker

Opening ruiterroutes in Echten.
Opening ruiterroutes in Echten.
Foto: Eigen foto

Echten – Wethouder Gerrie Hempen heeft vrijdagmiddag twee nieuwe ruiterroutes in boswachterij Ruinen feestelijk geopend. De wethouder recreatie en toerisme van gemeente De Wolden ging zelf te paard. “De gemeente De Wolden is nu officieel twee prachtige ruiterroutes rijker”, aldus de wethouder enthousiast nadat ze te paard, door een openingslint heen, het nieuwe ruiterpad op is gereden.

Het inrichten van een veilige, doorlopende ruiterroute in dit gebied was al langer een gezamenlijke wens van het Recreatieschap Drenthe en gemeente De Wolden. De ruiterroutes zijn in totaal 18 kilometer en voeren ruiters door de Drentse bossen, vennen en indrukwekkende heideterreinen van boswachterij Ruinen. Wethouder Hempen: “Gemeente De Wolden draagt niet alleen de professionele paardensport, maar ook de hippische recreatie een warm hart toe. Voor iedereen die graag te paard de omgeving verkent, hebben we nu twee ruiterroutes door dit prachtige bos.” De routes zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer en Recreatieschap Drenthe en werden mogelijk gemaakt door een bijdrage van gemeente De Wolden.

Hippisch toerisme

De opening van de twee ruiterroutes in boswachterij Ruinen is volgens Marjolein van Tiggelen, voorzitter van Stichting Paardenroutes Drenthe, een goede stap om Drenthe verder op de kaart te zetten als aantrekkelijke provincie voor ruiters. De stichting zet zich in om Drenthe te promoten als paardenprovincie en voor behoud en uitbreiding van ruiter- en menroutes in Drenthe.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen