AgroCoach Paulien Hogenkamp boeit op boerinnenavond

Boerinnen bijeen in De Schakel.
Boerinnen bijeen in De Schakel.
Foto: Eigen foto

Koekange – Wethouder Gerrie Hempen nodigde, samen met Contactpersoon Landbouw Wilma Manenschijn (zelf ook boerin), de boerinnen van De Wolden opnieuw uit om elkaar onder het genot van een hapje en een drankje te ontmoeten. Paulien Hogenkamp gaf in dorpshuis De Schakel een inspirerende presentatie over haar werk als agrarisch coach en liet heel wat stof tot nadenken achter bij de aanwezige boerinnen.

Hogenkamp is zelf opgegroeid als boerendochter en was in verschillende rollen actief binnen de agrarische sector. Tijdens haar werk als agrarisch adviseur viel haar op “dat het geen zin heeft om een bedrijf op technisch vlak te begeleiden als de boer niet lekker in zijn vel zit” Voor Paulien reden om Toegepaste Psychologie te gaan studeren, en (post-hbo) opleidingen te volgen tot coach, loopbaancoach en mediator. “Toen had ik voldoende kennis in huis om boeren op professionele wijze te kunnen begeleiden naar een duurzame, zelfsturende en rendabele toekomst”, legt ze uit. “Iedere dag word ik weer blij van de enorme power die boeren creëren door in zichzelf te investeren. Mijn doel is dat persoonlijke ontwikkeling in de agrarische sector een vanzelfsprekendheid wordt. Waardoor boeren bewuste keuzes maken vanuit zelfinzicht en zelfvertrouwen. Ik ben trots op de boer en de sector en wil die trots graag delen.”

Haar presentatie werd geboeid gevolgd en tijdens de nazit werd er onder het genot van een drankje nog druk over nagepraat door de aanwezige boerinnen die aangaven het een bijzonder informatieve avond te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen