Slotfeest 50-jarig jubileum Natuurvereniging Zuidwolde

Vlinders in De Boerhoorn.
Vlinders in De Boerhoorn.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – De feestelijke afsluiting van het jubileumjaar van Natuurvereniging Zuidwolde vindt zaterdag 16 december plaats in de Boerhoorn in Zuidwolde. Het is de allerlaatste activiteit ooit in De Boerhoorn, want dat centrum wordt na de jaarwisseling gesloopt.

Deze dag wordt samen gevierd met de landelijke Vlinderstichting, die dit jaar 40 jaar bestaat en deze dag als laatste provincie Drenthe bezoekt. Het programma voor de kinderen begint om 13.00 uur en er komt een knipkunstenares om samen met de kinderen en ouders/begeleiders vlinders te knippen. Er wordt getekend en geverfd en er kunnen boekenleggers worden gemaakt. Er wordt film gedraaid en er wordt voorgelezen en er komt een vlinderboekenschrijver. Alle kinderen zijn welkom.

Voor volwassenen

’s Middags is er ook een programma voor volwassenen, die onder leiding van zeer deskundigen zoeken naar Sleedoornpage-eitjes, rupsen van de Grote weerschijnvlinder of naar imago’s van de Noordse winterjuffer. Voor deelnemers aan dit middagprogramma die ook ’s avonds de slotavond willen bijwonen, wordt voor een (eenvoudige) maaltijd gezorgd. ’s Avond geeft Kars Veling van de Vlinderstichting een lezing over de stand van vlinderzaken in Drenthe en de Natuurvereniging laat alles zien over het vlinderleven in Zuidwolde. Annet van Berkel vertoont haar schitterende films van de Vlinderstichting met beelden zoals ze nog nooit vertoond zijn. Alle activiteiten zijn kosteloos bij te wonen. Wel moeten belangstellenden zich aanmelden via de website van de Vlinderstichting: www.vinderstichting.nl en dan via jubileumactiviteiten/drenthe/16dec. Daar staat ook alle informatie over het complete programma.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen