Jan en Marrie Bisschop uit de Wijk 65 jaar getrouwd

Jan en Marrie met de burgemeester.
Jan en Marrie met de burgemeester.
Foto: Artizzl Media

De Wijk – Jan en Marrie Bisschop uit de Wijk zijn vandaag 65 jaar getrouwd. Het briljanten paar viert dat met de kinderen met een etentje, voor zaterdag staat bij De Molenhoeve in Echten een feest op het programma met familie en vrienden. Vanmiddag kwam burgemeester Inge Nieuwenhuizen op bezoek.

Jan staat bekend als de man van de nestkastjes, want die zie je niet alleen overal in de Wijk en naaste omgeving, hij maakt ze ook nu nog steeds. De 85-jarige geboren en getogen Wieker kan niet stilzitten, fietst nog en rijdt met zijn Marrie ook nog overal naar toe. Marrie, zelf ook 85, heeft de fiets verkocht omdat ze te vaak kwam te vallen.

Jan en Marrie leerden elkaar kennen in Zuidwolde tijdens een dansavond in café Beugeling, zoals dat vaak ging in die tijd. Ze hadden bijna vier jaar verkering voor ze op 20-jarige leeftijd trouwden. Het eerste jaar woonde ze bij de ouders van Jan in, daarna kregen ze een woning in de Wijk aan de Beatrixweg. Ze waren de eerste bewoners van die straat. Nu zijn daar alweer allemaal nieuwe woningen gebouwd, al staat hun oude huis er nog steeds. Jan en Marrie wonen alweer wat jaren aan de J.L. Nijsinghweg, een straat verderop. 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen