Succesvolle basiscursus bijenhouden Bijenhoudersvereniging Ruinen

Diploma's zijn uitgereikt van de cursus bijenhouden.
Diploma's zijn uitgereikt van de cursus bijenhouden.
Foto: NBV Ruinen

Ruinen – In zaal Kuik in Ruinen vond maandagavond het examen plaats van de basiscursus Bijenhouden 2023. De cursisten van deze cursus komen uit heel Zuidwest-Drenthe; er hebben 13 van de 15 cursisten mee gedaan aan het examen, welke allemaal zijn geslaagd. De lessen werden verzorgd door Piet Steffen uit Terwolde, een enthousiaste NBV bevoegd bijenteelt leraar.

De theorie voor deze cursus bestaat uit een online module van 45 lessen, waarna het examen bestaat uit een schriftelijk gedeelte met een meerkeuzetoet van 60 vragen. Verder is er een praktijkbeoordeling, die gedurende de praktijklessen is opgemaakt. De praktijklessen van deze cursus werden gegeven in de bijenstal van Bert Willigenburg in Pesse. Na deze basiscursus zijn de kandidaten in staat om zelfstandig een bijenvolk te verzorgen. Allerlei handelingen die men moet uitvoeren, zijn uitvoerig behandeld en in de praktijk geoefend onder leiding van ervaren imkers van de verschillende plaatselijke afdelingen van de NBV.

Toenemende belangstelling

Ook in Drenthe is er nog steeds toenemende belangstelling voor het houden van bijen. Men is zich er steeds meer van bewust dat de honingbij een belangrijk rol in de bestuiving van allerlei gewassen speelt en van groot belang voor de totale biodiversiteit is. De organisatie van de bijenteeltcursus is in handen van Roel Broekman uit Koekangerveld.

Ook volgende jaar organiseert de afdeling Ruinen weer nieuwe basiscursus Bijenhouden waarvoor men zich kan aanmelden via de website: www.bijenhouders.nl of de website: www.ruinerimkers.nl

(Foto: NBV Ruinen)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen