Een beter buurtgevoel met Buurtbemiddeling De Wolden

Een goed gesprek doet al wonderen.
Een goed gesprek doet al wonderen.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – De herfst is begonnen, en wat nou als je je buurman al een aantal keer vriendelijk hebt gevraagd iets aan de lekkende dakgoot te doen? Jouw terras staat telkens blank na een flinke herfstbui en daar wil je graag vanaf.

Het doel van Buurtbemiddeling is om bewoners te ondersteunen bij het oplossen van geschillen en het herstellen van de communicatie met elkaar. Coördinator Hetty de Bruin licht toe: “Wat komen alleen in actie als mensen dat willen en zoeken nooit ongevraagd contact met de buren. Komen we in gesprek, dan kunnen we daarmee hopelijk voorkomen dat alledaagse ongemakken uitgroeien tot iets groters, wat de sfeer in de buurt verstoort.”

Versterking

Buurtbemiddeling De Wolden staat klaar om te helpen en zoekt versterking. Als bemiddelaar bij Buurtbemiddeling De Wolden krijg je een training om goed voorbereid aan de slag te kunnen. Tijdens bemiddelingen luisteren twee getrainde bemiddelaars naar beide partijen zonder te oordelen. Je staat er als buurtbemiddelaar dus niet alleen voor. Het mooiste resultaat is als er een aanvaardbare oplossing voor beide partijen wordt bereikt.

Stel je voor dat de buren vaak de open haard aansteken wanneer er weinig wind staat. De rooklucht komt dan recht jouw kant op. Dit kan voor behoorlijke stankoverlast zorgen. Als je dit al bespreekbaar hebt gemaakt, maar jullie komen er samen niet uit, dan kunnen beide partijen met de hulp van buurtbemiddelaars toewerken naar een acceptabele oplossing.

Draag ook bij aan een beter buurtgevoel als vrijwillige buurtbemiddelaar. Neem voor meer informatie contact op met Buurtbemiddeling De Wolden via telefoonnummer 0528 278 855 of 06 10928135. Of stuur een e-mail naar [email protected]. Meer informatie en de volledige vacature is te vinden op: www.vrijwilligershoogeveen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen