Plattelandswinkel De Boerenstreek in Zuidwolde gaat uitbreiden

Mariët Flinkert in de winkel.
Mariët Flinkert in de winkel.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – De Boerenstreek in Zuidwolde gaat uitbreiden. De plattelandswinkel vol streekproducten van Mariët Flinkert krijgt er veel extra vierkante meters bij, wat ook betekent dat het assortiment wordt uitgebreid. Op zaterdag 21 oktober gaat de zaak iets eerder dicht, op donderdag 26 oktober is de heropening.

Het achterste deel van de winkel aan de Hoofdstraat wordt nu nog gebruikt voor opslag, maar wordt bij de huidige winkel aangetrokken. „Het gaat goed met de zaak, we krijgen veel vragen naar bepaalde producten. De slager in het dorp is gestopt, mede daarom bieden we straks ook vleeswaren aan”, vertelt Mariët. De Boerenstreek verkocht al diepgevroren vlees en blijft dat gewoon doen, maar vers vlees komt er niet. „Ik ben nu eenmaal geen slager”, geeft ze eerlijk aan.

Maaltijdsalades

Naast gangbare vleeswaren biedt de winkel straks ook zelfgemaakte salades en toetjes. „Ik probeer thuis wel salades uit en dan mag het gezin oordelen en tips geven. Er zijn straks ook maaltijdsalades te koop.” Het lijkt Mariët ook leuk om complete maaltijden te maken. „Maar dat is nu nog een stap te ver. Klanten vragen er wel naar en die kant gaat het steeds meer op”, weet de kaasmaakster.

Ze was onlangs in Vaassen in een groentespeciaalzaak en zag hoe daar maaltijden werden gemaakt. „Echt mooi om te zien, alleen liepen daar wel tien man rond. ’s Ochtends wordt een grote vitrine helemaal gevuld met maaltijden, aan het eind van de dag is alles steevast op. Met name tussen vier en zes vliegen ze de deur uit.” Voor de onderneemster blijft het nog even toekomstmuziek.

Iedere dag plezier

De inwoonster van Fort gaat iedere dag met veel plezier aan het werk, of het nu thuis is met kaasmaken, of in de winkel in Zuidwolde. „Ik begin ’s morgens al om zes uur in de winkel, dan ben ik echt in mijn hum. Ik doe de zaak alleen, heb wel hulp, en doe op zondag en maandag de bestellingen, de boekhouding – ook van de boerderij – en uiteraard de kaas.” Dan is er ook nog het gezin, maar Mariët krijgt zeker hulp uit die hoek. In de week van de verbouwing bijvoorbeeld, als de hele winkel leeg moet worden gehaald en schoon moet worden gemaakt. Dan heeft ze nog plannen om in de achtergelegen schuur alle kerstpakketten te showen, zodat bedrijven en andere belangstellenden goed kunnen zien wat er op dat gebied allemaal mogelijk is. Het is het volgens haar allemaal waard, op donderdag 26 oktober kan iedereen het resultaat bewonderen.

Info: www.boerenstreek.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen