Sporthal ’t Zandmeer in Kerkenveld wordt toekomstbestendig

Sporthal 't Zandmeer.
Sporthal 't Zandmeer.
Foto: Google streetview

Kerkenveld – Sporthal ’t Zandmeer in Kerkenveld kan als eerste in De Wolden volledig worden verduurzaamd. Dat meldt de gemeente in een persbericht. Voor sporthal de Slenken in de Wijk ligt in verband met de overbelasting van het stroomnet even de wachtkamer in het verschiet.

In de Kadernota meldde gemeente De Wolden al vol in te zetten op verduurzaming van de gemeentelijke gebouwen. Niet alleen om als gemeente het goede voorbeeld te geven. De verduurzaming van gemeentelijke gebouwen levert ook een flinke besparing op.

Coronacrisis

De sporthallen in gemeente De Wolden worden dus ook verduurzaamd. Tussen het opstellen van de plannen hiervoor en de daadwerkelijke uitvoering daarvan zijn echter de omstandigheden en inzichten op dit gebied veranderd. De coronacrisis heeft de gemeente geleerd hoe belangrijk ventilatie is. ‘En het opwekken van steeds meer duurzame energie zorgt soms voor overbelasting van het stroomnet: netcongestie. Dat laatste zorgde ervoor dat Sporthal De Slenken in De Wijk voorlopig nog niet verduurzaamd kan worden. Het stroomnet kan dat niet aan.’

Extra ventilatie

Sporthal ’t Zandmeer in Kerkenveld daarentegen kan al geheel volgens plan verduurzaamd worden. Met de kanttekening dat hier extra geld aan besteed zal moeten worden om ook de ventilatie op een hoger plan te tillen. Gemeente De Wolden heeft daarom besloten om binnen het budget voor de verduurzaming van de sporthallen het geld dat op dit moment niet besteed kan worden aan het verduurzamen van sporthal De Slenken, te besteden aan het verduurzamen van ‘t Zandmeer. Overigens blijven de doelstellingen van De Wolden op het gebied van het verduurzamen van de sporthallen onveranderd: uiteindelijk worden alle sporthallen toekomstbestendig.

Sporthal ’t Zandmeer. (Google Streetview)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen