Nieuwe Subsidie Amateurkunsteducatie voor drie jaar

Cultuur in Drenthe.
Cultuur in Drenthe.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – “Cultuur blijft belangrijk in De Wolden”, meldde de kadernota van de gemeente De Wolden al, want: ”cultuur geeft kleur en invulling aan onze samenleving”. De gemeente De Wolden heeft daarom een nieuwe subsidieregeling in het leven geroepen.

De subsidieregeling biedt elke geïnteresseerde partij de mogelijkheid om een subsidieaanvraag in te dienen. De regeling is bedoeld voor 2024, 2025 en 2026. Er kan dus in één aanvraag een subsidie voor drie jaar worden geregeld. Dit garandeert zowel de aanbieders als de inwoners dat hun culturele activiteit minstens drie jaar door zal kunnen lopen.

Gezond cultureel klimaat

Met deze nieuwe subsidieregeling voor cultuureducatie wil gemeente De Wolden een gezond cultureel klimaat creëren. Cultuur is immers een investering in de talenten en vaardigheden van haar inwoners. Deze wens wordt deels ook veroorzaakt door recente ontwikkelingen in de cultuursector. Een voorbeeld hiervan is het faillissement van Scala, een voormalige aanbieder van cultuurlessen.

De gemeente wil ervoor zorgen dat De Wolden een inclusieve en toegankelijke gemeente is, waarin iedereen de kans krijgt zich artistiek en creatief te ontplooien. Met deze regeling wil de gemeente een gevarieerd aanbod van amateurkunsteducatie voor alle inwoners stimuleren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen