Kringloopwinkel Ruinerwold viert zaterdag derde lustrum

Veel inbreng bij de kringloop in Ruinerwold.
Veel inbreng bij de kringloop in Ruinerwold.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold – Kringloopwinkel De Wolden in Ruinerwold bestaat 15 jaar en viert dat zaterdag met een feestelijke dag. Er is de hele dag muziek in het pand, maar er zijn geen speciale aanbiedingen. ‘We zijn al hartstikke goedkoop’, zegt Gerrit Brink lachend.

Ook is er geen mogelijkheid die dag om goederen in te brengen. Brink laat weten dat eerst werd gedacht aan een feest alleen voor de vrijwilligers. ‘Maar als je geen klanten hebt, word je ook niet zo groot.’ daarom staat de klant overdag centraal. ’s Morgens is er muziek van de Röhrkapel uit Ruinen, daarna draait draaiorgel De Parel uit Meppel het terrein op. In de middag zingen de leden van het Uffelter Mannenkoor en uiteraard maakt ook huisvereniging De Bergklanken zijn entree. In de avond is er een etentje voor alle medewerkers van de kringloopwinkel en dat zijn er in totaal zo’n 125.

Stukje historie

Leden van de Christelijke Muziekvereniging Bergklanken hebben de verkoop van tweedehands goederen op zich genomen om de vereniging financieel te steunen. Echter groeide dit al snel uit zijn jasje. Omdat de verkoop van tweedehands goederen maar bleef groeien is er een stichting in het leven geroepen onder de naam AMKS, wat staat voor Actief voor Muziek, Kerk en Samenleving. Men huurde de helft van een bedrijfspand en begon een kringloopwinkel. Groei bleef echter niet uit, het gehele pand werd gehuurd en op 1 februari 2019 werd en compleet nieuw eigen pand geopend! Nu is kringloopwinkel “De Wolden” vergelijkbaar met een warenhuis.

Goede doelen

Niet alleen de muziekvereniging wordt ondersteund, maar ook de vijf diaconieën van de kerken in Berghuizen, Koekange en Ruinerwold. Het diaconaal verband De Wolden steunt een ieder, die hulp nodig heeft. Het stichtingsbestuur ontvangt jaarlijks een lijst, met daarin de goede doelen, die zij gesteund hebben. Zo weten wij waar het geld van de kringloop naar toe is gegaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen