Oud parcours VAM-berg Wijster weer open van 28 augustus tot en met 10 september

Route van de exclusieve toertocht.
Route van de exclusieve toertocht.
Foto: Jumbo

Wijster – De VAM-berg in Wijster is vanaf maandagmiddag 28 augustus tijdelijk weer open voor recreanten. De werkzaamheden aan het fietsparcours op het nieuwe gedeelte, ‘Dak van Drenthe’, zijn dan afgerond. In de ochtend van maandag 28 augustus wordt er echter nog gras gemaaid op de berg.

De afsluitingshekken die zijn geplaatst in verband met de werkzaamheden worden daarom pas in de middag verwijderd. Recreanten kunnen tot en met zondag 10 september fietsen en wandelen op het ‘oude’ parcours tot 48 meter boven NAP. Daarna gaat de berg weer dicht vanwege de opbouw voor het EK Wielrennen.

Exclusief fietsen

Recreanten kunnen in 2023 nog niet fietsen op het nieuwe parcours op het ‘Dak van Drenthe’. Daarvoor moet eerst het gehele ‘Dak van Drenthe’ verder afgedicht worden door Attero. Er is dit jaar echter wel één exclusief moment in het kader van het EK Wielrennen, waarop fietsers hun klimvermogen kunnen testen op het nieuwe parcours met een maximum stijgingspercentage van 16.4%. Op zondag 17 september vindt het fietsevenement ‘Jumbo op de pedalen’ plaats in het kader van het EK Wielrennen.

Toertocht van 100 kilometer

Een toertocht van honderd kilometer over het parcours van het EK Wielrennen die start op de VAM-berg en je via het Dwingelderveld richting Hoogeveen leidt en vervolgen naar Coevorden. Vanuit Coevorden rijdt je via Oosterhesselen richting Aalden. Daarna volgt het slot van de etappe en koers je weer richting Wijster waar je voordat je finisht het nieuwe parcours naar het ‘Dak van Drenthe’ beklimt. Daar volgt de beloning van een prachtig uitzicht op het hoogste punt van Drenthe. Aanmelden voor deze toertocht kan via jumboopdepedalen.nl/start

Route van de exclusieve toertocht.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen