Henriëtte Hoorn uit Zuidwolde koninklijk onderscheiden

Een lintje voor Henriëtte Hoorn.
Een lintje voor Henriëtte Hoorn.
Foto: Yorben de Lange

Zuidwolde – Henriëtte Hoorn uit Zuidwolde wist zaterdagmiddag niet wat haar overkwam in Lunteren. Als onderdeel van de show tijdens het concours voor tuigpaarden, kwam burgemeester Inge Nieuwenhuizen voorgereden in een prachtige aanspanning.

Alhoewel Hoorn altijd alle teugels stevig in handen heeft, was dit voor haar een complete verrassing. Ze werd geëerd met een koninklijk lintje omdat zij zich al meer dan 25 jaar met hart en ziel inzet voor de hippische sport.

Henriette Hoorn is al meer dan 25 jaar intensief betrokken bij paardenfokkerij, tuigpaarden- en aangespannen paardensport en in het bijzonder het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland, het KWPN. Hiervoor houdt ze alle sportstanden bij die binnen het stamboek worden verwerkt ten behoeve van het vaststellen van de fokwaarden, en eventuele graadverhoging naar Keur en/of Sport bij de merries.

Moeder van de vereniging

De ongeveer 300 leden van de Vereniging van Eigenaren en Rijders van Tuigpaarden noemen haar ook wel ‘de moeder van de vereniging’. Want ze verzorgt het wedstrijdsecretariaat en de ledenadministratie, regelt algemene ledenvergaderingen en houdt continue de website bij met de sportstanden van de wedstrijdpaarden. Daarnaast heeft ze oog voor lief en leed.

Voor de Stichting Norgermarkt Concours is Henriëtte mevrouw Hoorn een belangrijke schakel tussen het evenement en de deelnemers. Ze ondersteunt het concours al jaren creatief met het bedenken en het uitvoeren van het zogenaamde Sprookje van Norg: het slotstuk van het evenement dat ervoor zorgt dat het publiek met een mooie herinnering naar huis gaat.

„U bent een duizendpoot met het hart op de tong. De spin in het web, die altijd vrijwillig voor iedereen klaarstaat. Een sterk mens waar je op kunt rekenen”, zei de burgemeester. In aanwezigheid van familie en alle deelnemers en bezoekers van het concours, werd Henriëtte Hoorn-Spijkerman benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau voor haar, al meer dan 25 jaar, bevlogen inzet voor de hippische sport.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen