Feest in Alteveer en Kerkenveld biedt gevarieerd programma

Pret tijdens de optocht van versierde wagens.
Pret tijdens de optocht van versierde wagens.
Foto: Artizzl Media

Alteveer/Kerkenveld – Het dorpsfeest van Alteveer en Kerkenveld moet het later deze maand voor het eerst sinds jaren doen zonder optocht van versierde wagens. Volgens de organisatie heeft dat alles te maken met alle strengere regels waaraan tegenwoordig moet worden voldaan. De feestcommissie kan daar niet meer aan voldoen.

De feestweek van het tweelingdorp vindt plaats van  zondag 27 augustus tot en met zondag 3 september. Thema is dit jaar ‘Zon, zee en strand’ en daarmee wil de organisatie bij voorbaat een zomerse sfeer creëren. Vorig jaar was het inderdaad aardig warm tijdens het feest. „Dit jaar hebben we hetzelfde weer als vorig jaar bij het KNMI besteld”, knipoogt de organisatie. Jaarlijks wordt afgesloten met een kerkdienst in de feesttent, maar nu wordt daar mee begonnen. Maandagavond 28 augustus staan koppeldarten en klaverjassen/jokeren op het programma, om 21.00 uur start bovendien ‘Hunted’,  waarbij de deelnemers uit handen van de sterke arm moet blijven.

Plumptocht en bierproeverij

Dinsdag is er ween kindermiddag, een plumptocht en ’s avonds draait de bingocarrousel. Woensdag begint de rommelmarkt al om 11.00 uur, daar is ook een doemarkt aan gekoppeld waarbij liefhebbers zich aan kunnen melden voor bloemschikken, in ring, creatief met schelpen, papierscheppen en een bierproeverij met Juniperus. ‘s Middags staat er een womibo gepland, mooi op tijd voor de borrel. Het is te hopen dat de mensen die aan de woensdagmiddagborrel meedoen, even later niet aan de start staan van de Alkeloop (17.45 uur eerste starts). Om 20.30 uur wordt de dag besloten met een Pubquiz.

Donderdagmorgen is er Happen en Trappen vanaf 10.30 uur. In plaats van de optocht is er nu een touwtrektoernooi, waarbij de deelnemers verkleed moeten zijn. En dan niet in gewone sportkledij. Aansluitend is er een silent-discofeest in de tent, waarbij de stilte oorverdovend zal zijn.

Op vrijdag is er vanaf 9.30 uur een strandwandeling, om 14.00 uur start de meerkamp voor de jeugd en om 19.00 uur de playbackshow. Zaterdag kunnen de volwassenen aan de bak met hun meerkamp, die afgesloten wordt met het bekende en altijd spectaculaire ‘zoek de bal’. Om 21.00 uur trapt Frenzy dan de feestavond af. Bij mooi weer staat zondagavond een ballonvaart gepland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen