Quiltpalace in de Wijk komt met spectaculaire open dag

Quilt.
Quilt.
Foto: Pixabay

De Wijk – Quiltpalace in de Wijk opent zaterdag 2 september haar deuren voor een bijzondere open dag. Tijdens deze dag kunnen bezoekers genieten van diverse activiteiten, waaronder de opening van de tentoonstelling van Stichting Verdanda, een inspirerende lezing van Laura Strating over de Amish people, aantrekkelijke aanbiedingen en de presentatie van het nieuwe lesprogramma.

De tentoonstelling van Stichting Verdanda, die loopt van 2, tot en met 16 september is een absolute aanrader voor alle quiltliefhebbers. Stichting Verdanda maakt quilts voor mensen met een beperking. De stichting draait volledig op vrijwilligers en giften (materiaal of sponsoring). Ze hebben al veel mensen blij gemaakt met een quilt of knuffeldeken.

Vakmanschap

Dat je van lappen stof, die anderen niet meer kunnen gebruiken, leuke quilts kunt maken, willen ze laten zien met deze tentoonstelling. Bezoekers kunnen zich verwonderen over de creativiteit en vakmanschap van deze getalenteerde quilters. Zij zijn tijdens de open dag ook aanwezig voor eventuele vragen en om hun passie met bezoekers te delen.

Laura Strating, een expert op het gebied van de Amish people, geeft die dag een lezing. Het publiek leert alles over de fascinerende geschiedenis, tradities en het unieke vakmanschap van de Amish mensen. Deze lezing geeft inzicht in een traditionele gemeenschap die bekend staat om hun quilts en handwerk. Kaarten zijn te bestellen via de webshop van Quiltpalace.

Daarnaast presenteert Quiltpalace tijdens de open dag het nieuwe lesprogramma, voor beginnende quilters en gevorderden. Het nieuwe lesprogramma biedt een breed scala aan interessante workshops en cursussen.

De open dag is op 2 september bij Quiltpalace aan het Burgemeester Veenhovenplein 1B, de Wijk van 10.00 tot 16.00 uur. Info: www.quiltpalace.nl of via 0522-465055 of [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen