Wielrenner Gijs Schoonvelde uit de Wijk pakt Olympisch goud

Goud voor Gijs Schoonvelde.
Goud voor Gijs Schoonvelde.
Foto: NOC*NSF

De Wijk – Megan Arens uit Kruiningen en Gijs Schoonvelde uit de Wijk hebben woensdag goud veroverd op het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) in het Sloveense Maribor. De twee TeamNL-wielrenners bleven in de tijdrit al hun concurrenten voor. Jente Koops won een bronzen medaille bij het wielrennen. TeamNL-zwemster Rosalie Reef pakte brons op de 100 meter vrije slag.

Bij de jongens legde Gijs (16) het parcours op het vliegveld van Maribor af in een tijd van 12:52,89. Een gouden prestatie. “Ik vond het een super fijne race omdat het een groot lang open stuk was. Het was alleen wat winderig voor mij, maar dat is meegevallen. Ik ben natuurlijk super blij met de eerste plek.”

Goud voor Gijs Schoonvelde.

Gehoopt op podium

Megan (16) zette dinsdagochtend met 14:24,66 de snelste tijd neer bij de meisjes. “Ik ben zo blij. Vorig jaar op het EYOF had ik eigenlijk gehoopt op het podium en werd ik vijfde. Nu hoopte ik weer op het podium en dan win je ‘m gewoon.” Dat deed Megan onder leiding van Kisrsten Wild. De oud-wielrenster coacht de talentvolle wielrenners tijdens het EYOF. Megan is daar ontzettend trots op en leert veel van haar. “Kirsten heeft gezegd dat je tijdens de wedstrijd je tankje moet zien als een vlaatje, met aan de onderkant wat fruit. Als je aan het einde bent kan je dat eruit eten, of nu trappen. Dat het is gelukt is zo gaaf.”

Ook Jente Koops (15) stond op het podium. Zij won brons. “Ik denk dat het een super goeie race was ondanks het uitstellen en het weer”, doelt ze op de regenachtige omstandigheden in Maribor. “Ik zat er lekker in en kon op het laatste stuk nog naar iemand toerijden en haar in de laatste bocht voorbij. Over het algemeen ben ik natuurlijk super happy.”

Donderdag staat voor de wielrenners van TeamNL hun volgende wedstrijd van dit EYOF op het programma. Dan wordt in Maribor de wegwedstrijd verreden.

Het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) is een multidisciplinair sportevenement voor talentvolle sporters tussen de 14 en 18 jaar oud die klaargestoomd worden voor de top. Net als de ‘echte’ Spelen kent het EYOF een zomer- en een wintereditie.

Het EYOF in Maribor is van 23 tot en met 29 juli. TeamNL is actief in negen verschillende sporten: basketbal, handbal, judo, mountainbiken, skateboarden, turnen, volleybal, wielrennen en zwemmen. De ploeg staat onder leiding van chef de mission Jeroen Otter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen