Smaakmakers Festival verhuist naar de Commissieweg in de Wijk

Smaakmakers Festival dit jaar aan de Commissieweg.
Smaakmakers Festival dit jaar aan de Commissieweg.
Foto: Foto organisatie

De Wijk – Het Smaakmakers Festival in de Wijk vindt dit jaar voor het eerst niet bij de Reest plaats. Er is gekozen voor een nieuwe locatie aan de Commissieweg. Op 16 en 17 september staan de foodtrucks, muziek en andere tenten daar klaar.

„We konden helaas niet meer op het oude terrein blijven, dus hebben we gekozen voor een fantastische nieuwe locatie aan de Commissieweg, ter hoogte van de splitsing met de Haalweidigerweg”, laat de organisatie weten. „Het terrein is van de familie Schoonvelde, we zijn ze ontzettend dankbaar voor hun betrokkenheid en medewerking en de vele positieve reacties van de omwonenden. Ons nieuwe terrein biedt alle ruimte en mogelijkheden om weer een spectaculair Smaakmakers festival te beleven.”

Rustige muziek

Net als bij de succesvolle voorgaande edities is Smaakmakers gebaseerd op eten en drinken vanuit foodtrucks, livemuziek, kunst en cultuur en volop vermaak voor de kinderen. „Rustige muziek, want aan de tafels tussen de foodtrucks moet vooral gezellig gekletst kunnen worden.”

Ook dit jaar kan het publiek genieten van veel livemuziek. Zaterdag staat de jonge Meppelse Anique op het programma. Deze singer-songwriter heeft onlangs een platencontract getekend bij het label van Ilse de Lange en lanceerde succesvol haar debuutsingle There with you. De afsluiter op zaterdag is Them Dirty Dimes. Deze Groningers halen hun inspiratie uit de jaren ’20 en mengen dat met moderne invloeden. Swingend, nostalgisch en altijd verrassend zorgen zij gegarandeerd voor een goed gevulde dansvloer.

Alcoholvrije bar

Zondag is het aan Maartje. Deze oud-inwoonster van de Wijk maakt scherpzinnige nederpop. Haar voorliefde voor de Nederlandse taal is terug te horen in de doorleefde teksten. Toegankelijk en een tikkeltje ongewoon. Verder is er volop ruimte voor jonge, getalenteerde Drentse singer-songwriters.

Nieuw op het festival is de alcoholvrije bar met alcoholvrije cocktails. „We willen graag gematigd alcohol gebruik mogelijk maken”, geeft de organisatie aan. De toegang aan het Smaakmakers Festival is ook nu gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen