Gemeenteraad van De Wolden vergadert maand op locatie

De raadszaal wordt in september opgeknapt.
De raadszaal wordt in september opgeknapt.
Foto: Artizzl media / Peter Nefkens

Zuidwolde – De gemeenteraad van De Wolden vergadert in de maand september op verschillende locaties. Dat heeft te maken met de opknapbeurt die de raadszaal in Zuidwolde krijgt. Zo is de installatie van Rudi Hooch Antink tot wethouder op donderdag 7 september in dorpshuis De Havezate in de Wijk.

Er zijn ook twee besloten raadsvergaderingen, op 14 september in de Bartholomeuskerk in Ruinerwold (Blijdenstein) en een week later in dorpshuis De Alke in Alteveer. De reguliere raadsvergadering op donderdag 28 september, vindt plaats in restaurant Het Wapen van Ruinen. Mooi detail is dat dit de oude raadszaal is van de vroegere gemeente Ruinen. Die vergadering is wél weer te bezoeken.

Nieuwe vloerbedekking

De raad wijkt uit naar deze locaties omdat de raadszaal in het gemeentehuis wordt opgeknapt. Na jaren trouwe dienst was deze zaal, die ook de trouwzaal is, aan een opfrisbeurt toe. Er komt een nieuwe vloerbedekking, er komen nieuwe meubels en de zaal wordt geschilderd.

De tijdelijke vergaderlocaties zijn speciaal gekozen vanwege het 25-jarig jubileum van De Wolden. In 1998 zijn de gemeenten De Wijk, Ruinen, Ruinerwold en Zuidwolde samen verdergegaan als gemeente De Wolden. De gemeenteraad wil de septembervergaderingen daarom op locaties in die vier voormalige gemeenten doen. De raadsleden hopen dat veel inwoners de twee openbare vergaderingen komen bezoeken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen