Drentse ouderenzorgorganisaties werken aan oplossing personeelstekort

De gediplomeerden.
De gediplomeerden.
Foto: Zorggroep Drenthe

Ruinen – In totaal  36 deelnemers aan het project OpStap Drenthe ontvingen woensdag hun diploma ‘Helpende Zorg & Welzijn’ uit handen van hun docenten. Zij-instromers, statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden in Drenthe met het project omgeschoold tot zorgprofessionals.

Met het behalen van hun diploma hebben de gediplomeerden direct een vaste baan bij een van de deelnemende ouderenzorgorganisaties.

Ouderenzorgorganisaties ZZWD, De Westerkim, Icare en Zorggroep Drenthe werken samen in het project OpStap Drenthe. Drenthe vergrijst en ontgroent steeds verder. Hierdoor is er sprake van een krappe arbeidsmarkt in de zorg. Een zorgprofessional kan in Drenthe kiezen uit gemiddeld 4 vacatures. Voor de functies helpende en verzorgende-IG ligt dit nog eens een stuk hoger.

OpStap Drenthe

Deelnemers volgen 1 dag in de week een opleiding bij Noorderpoort in Assen en 2 dagen in de week lopen zij mee met een ervaren zorgprofessional bij een van de deelnemende zorgorganisaties. “Deze laagdrempelige manier van kennismaken met de zorg is een succesvol concept. Zowel de deelnemers als zorgorganisaties zijn enthousiast”, aldus Marcel van der Meulen, initiatiefnemer van OpStap Drenthe. De succesvolle samenwerking tussen de ouderenzorgorganisaties krijgt in september een vervolg met een nieuwe groep OpStappers. Dan sluit ook ouderzorgorganisatie Interzorg aan.

(Op de foto van Zorggroep Drenthe de gediplomeerden)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen