ZomerGoed met muziek, taalplezier en landgoedfair in Linde

Lara Bode.
Lara Bode.
Foto: Edwin van de Akker

Linde – Linde staat zaterdag in het teken van een nieuwe culturele activiteit: kleinschalig openluchtfestival Zomergoed. De organisatie ligt bij Theaterschuur Linde in samenwerking met het Dorpshuis Linde en Curiosa De Vlinder uit Dedemsvaart.

Om 10.00 uur begint in de fraaie boomgaard met de vele fruitrassen van Landgoed Linde, de landgoedfair met onder meer streekproducten, boeken, kunstnijverheid, curiosa, vintage en de vrolijke muziek van bijvoorbeeld draaiorgel De Parel en dweilorkest OneKlank. De hele dag is er een boekenstand, waar iedereen zijn of haar oude vakantietriller om kan ruilen. „Je brengt er eentje. Je neemt er eentje weer mee. Of twee. Voor een gratis spannende vakantie. Een mooie roman mag ook. Maar let op: wie een boek inbrengt, moet er ook eentje weer meenemen.”

Verder is Erna Wissink aanwezig met de theater-act Living Statue. Dichter Mischa van Huijstee en kunstschilder Marijke van Es maken een persoonlijk kunstwrek op verzoek: ‘Hij tikt, zij kwast’. Om 10.30 uur start een boswandeling met uitleg over de natuur op Landgoed Linde door bosboer Bram Luten.

Bende van Mina Koes

Om 12.30 uur speelt theatergroep de Bende van Mina Koes bij het dorpshuis het wagenspel ‘Beetje Dom’. Het is een eigentijds stuk met uitbundig toneelspel en veel muziek, dat zich afspeelt in het middeleeuwse dorpje Wolde, het oer-dorp van de huidige gemeente. Vanaf 13.30 uur volgt een programma met muziek en gedichten, afwisselend in de tuin van de theaterschuur, op het erf van de tegenoverliggende Heidehoeve en bij het dorpshuis.

Jan Roelof Bathoorn en Leonieke Toering.

 

Optredende artiesten zijn Lara Boode en Gijs Kos (eigen liedjes en traditionals), Annemiek Drenth (winnares Drents Liedjesfestival 2012), The Woodsman (americana en blue grass), de Zuidwoldiger rockband Bradrooster van Lobke Klein, Leonieke Toering en Jan Roelof Bathoorn (liedjes uit de Balkan en Italië), Bert Hadders (streektaalliedjes uit de veenkolonies), Rianne Hakkers (op de hang) en dweilorkest OneKlank.

Er zijn ook dichters en schrijvers: Jean Pierre Rawie, Sacha Landkroon, Machiel Pomp, Bart Adjudant, Kasper Peters, Fieke Gosselaar, Mischa van Huijstee (samen met kunstschilder Marijke van Es), Suze Sanders, Nicolette Leenstra, Bill Mensema, Anne Doornbos en het Light Verse Collectief.

De landgoedfair sluit om 17.00 uur, muziek en poëzie gaan door tot 22.00 uur.

Parkeren: auto’s en fietsen bij het dorpshuis. Alle informatie is te vinden op www.theaterschuurlinde.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen