Toppers aan de start bij Intechneau NK MTB Streetrace in Ruinen

De werkgroep die het NK organiseert: van links naar rechts Jeanet Bloemert, Hans Scholing, Jan Koster, Rens Heestermans en Aaldert Hooijer.
De werkgroep die het NK organiseert: van links naar rechts Jeanet Bloemert, Hans Scholing, Jan Koster, Rens Heestermans en Aaldert Hooijer.
Foto: Jans Schulting

Ruinen – Aan het Intechneau Nederlands kampipoenschap MTB Streetrace, dat op zondag 2 juli in Ruinen wordt gehouden, doen tal van toppers mee, waaronder de nodige nationale kampioenen. Op het parcours van anderhalve kilometer worden meerdere rondes afgelegd. Tijdens deze wedstrijd is de roodwitblauwe kampioenstrui in meerdere categorieën te verdienen.

Natuurlijk staan vele renners uit de eigen regio aan de start, onder hen geboren en getogen Runer Anniek Mos, die vorig jaar Nederlands kampioen streetrace werd. Ook Tigo van der Linde is er , hij is nationaal kampioen op de weg en woont ook in Ruinen. Hij doet mee in de categorie 8-10 jaar. Yael Plas is er ook, hij is de huidige Nederlands kampioen streetrace junioren, mannenkampioen Erik Groen staat aan de start, net als de bekende Gerben Mos, veelvuldig winnaar op de mountainbike. Thom Bonder, de meest recente winnaar van ‘Bartje 200’, die net is verreden, geeft acte de presence, net als de in Ruinen geboren Yannick Runhart, tevens meervoudige Nederlands kampioen veldrijden. Tenslotte staat de naam van Raymond Kreder op de startlijst. Hij is voormalig professioneel baan- én wegwielrenner.

Veel sfeer

Tijdens het evenement vermaakt dweilorkest Frederikshaven uit Uffelte op en om de Brink met veel plezier het publiek en de deelnemers met muziek. Daarnaast zorgen de jongens van Kipschuur Radio, allemaal afkomstig uit Ruinen, voor muziek en vermaak bij Buitencentrum de Poort.

Er is deze dag ook een speciale trui te winnen. De lokale bierbrouwerij Jutndel heeft wielershirts gesponsord voor de Funklasse. Voor deze klasse is namelijk geen officiële KNWU-kampioenstrui beschikbaar. Iedereen die 19 jaar en ouder is, een mountainbike heeft en geregistreerd is bij de KNWU kan hier aan deelnemen. Inschrijven kan via www.wtcruinen.nl/mtb-streetrace

Naast al het geweld op de mountainbikes is er ook gedacht aan de schoolkinderen. Speciaal voor de basisschool leerlingen is er een dikke bandenrace. Alle kinderen van 5 tot en met 12 jaar kunnen deelnemen op hun schoolfiets. Meedoen is gratis, maar inschrijven is wel noodzakelijk. Dat kan ook via dezelfde site. Start van deze race is om 11.30 uur.

Programma 2 juli

09:30 uur Parcours verkenning
10:00 uur Jeugd 8-9-10 jaar
10:30 uur Jeugd 11-12 jaar
10:30 uur Jeugd 13-14 jaar
Prijsuitreiking is aansluitend jeugd wedstrijden.

11.30 uur Dikke Banden Race voor kinderen van 5 t/m 12 jaar

12.15 uur Parcours verkenning
12.30 uur Heren 18+ met wedstrijdlicentie (1 uur wedstrijd)
13.45 uur Prijsuitreiking Heren 18+
14.00 uur Nieuwelingen en Junioren jongens 15-16-17-18 jaar (50 min wedstrijd)
15.00 uur Prijsuitreiking Nieuwelingen en Junioren
15.15 uur Dames 15+ met wedstrijdlicentie (50 min wedstrijd)
15.15 uur Dames 15+ (Funklasse) met startlicentie (50 min wedstrijd)
16.15 uur Prijsuitreiking Dames 15+
16:30 uur Heren 18+ (Funklasse) met Startlicentie (50 min wedstrijd)
17.30 uur Prijsuitreiking Heren 18+ Funklasse

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen