Alle kleuters bij Wolderwijs krijgen een prentenboek cadeau

Lezen kan niet vroeg genoeg beginnen.
Lezen kan niet vroeg genoeg beginnen.
Foto: Wolderwijs

Zuidwolde –„Mogen we dit boek mee naar huis nemen”, vraagt een jongetje verrast aan bestuurder Bas Guchelaar van de stichting Wolderwijs. „Ja, dat mag”, antwoordt deze vrolijk. Blij bekijkt de jongen de prachtige illustraties in het prentenboek over Kleine IJsbeer, Een ijsbeer in de tropen. „Een toepasselijke titel”, lacht juf Ageeth van groep1/2a van IKC Het Groene Hart in Zuidwolde.

Alle bijna vierhonderd kleuters van de tien openbare basisscholen in De Wolden die onder Wolderwijs vallen, kregen dit prentenboek cadeau. Guchelaar kwam de boeken vrijdag persoonlijk overhandigen aan de kleuters van IKC Het Groene Hart. Hij nam plaats in de kring tussen de kinderen en las een stukje voor over Lars, een kleine ijsbeer die wegdrijft op een ijsschots en terechtkomt in een land waar alles groen is. De Kleine IJsbeer-serie is van Hans de Beer.

Voorlezen is leuk

Met dit cadeau wil Wolderwijs het (voor)lezen stimuleren en promoten. Uit onderzoek is gebleken dat jonge kinderen die dagelijks worden voorgelezen een voorsprong ontwikkelen in hun taal- en leesontwikkeling. „En voorlezen is ook gewoon leuk”, aldus Guchelaar, zelf vader van twee kinderen. Daarom wil hij van de actie ‘Geef een prentenboek cadeau!’ binnen Wolderwijs een jaarlijkse traditie maken.

Lezen kan niet vroeg genoeg beginnen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen