Foodtruckfestival Eten en Meer in Alteveer smaakt naar meer

Alteveer – De eerste editie van foodtruckfestival ‘Eten en Meer’ bij dorpshuis De Alke in Alteveer, is zaterdag een bijzonder groot succes geworden. Het was niet alleen mooi weer en enorm druk met tegen de 250 bezoekers, de sfeer was opperbest op het buitenterrein. De organisatie kon dan ook tevreden in de handen wrijven en zich alvast klaarmaken voor een vervolg.

Natuurlijk was er eten en drinken, maar daarnaast zoveel meer. Jong en oud, klein en groot; niemand hoefde zich te vervelen. Voor de kinderen was er een grote zandbak, kon geschminkt en geknutseld worden. Er was muziek van de Huisband, die ook vaak in de kerk zingt maar nu vooral Top40-muziek speelde. Daarbij werd ook duidelijk dat sommige inwoners muzikaal talent bleken te hebben.

De organisatie was in handen van een groepje vrijwilligers uit Alteveer, Kerkenveld en Hoogeveen. ‘Het leek ons erg leuk om een laagdrempelig en klein foodtruckfestival te organiseren voor alle inwoners van Alteveer/Kerkenveld en omgeving. Wij merkten dat mensen elkaar lang niet hebben gezien door corona en dat er veel nieuwe mensen in beide dorpen zijn komen wonen. Vroeger kende men iedereen in het tweelingdorp, maar dat is nu niet meer zo’, liet Carine pol vooraf al weten. ‘Wij wilden alle inwoners en andere mensen uit de omgeving graag met elkaar verbinden door dit feestelijke evenement te organiseren. Ook voor de kinderen waren leuke activiteiten bedacht, zodat het een uitje voor het hele gezin werd. Wij vinden het belangrijk dat het evenement voor inwoners is en ook door inwoners is georganiseerd, daarom hebben wij inwoners en lokale ondernemers bij het evenement betrokken.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen