Oranjeborg gaat naar top van Mont Ventoux voor Stichting ALS

De eerste cheque was al vlot binnen.
De eerste cheque was al vlot binnen.
Foto: Oranjeborg

De Wijk – Een grote delegatie van zorginstelling Oranjeborg vertrekt volgende week naar Zuid-Frankrijk, waar op donderdag 8 juni de Mont Ventoux wordt beklommen voor de Stichting ALS. In totaal staan 46 bewoners en begeleiders die dag aan de voet van de ‘Kale Berg’ in Malaucène, om wandelend of fietsend de strijd aan te gaan met de elementen.

In de afgelopen weken zijn op de locaties van Oranjeborg al verschillende acties gehouden om geld in te zamelen voor de Stichting ALS. Dat leverde een mooi bedrag op. Tijdens het jaarlijkse voetbaltoernooi van het zorgbedrijf kreeg intakecoördinator Henry Stuifzand van de bewoners Dennis en Marco een cheque van 6.250 euro overhandigd.

De teamleden van Oranjeborg, die zich voor het avontuur kunnen laten sponsoren, hebben de afgelopen weken hard gewerkt om goed voorbereid af te reizen. Ze hebben onder meer getraind op de Holterberg en een pittige spinningmarathon afgewerkt in het Deltion College in Zwolle. De motivatie is groot. ,,We gaan samen die berg op en hebben er enorm veel zin in”, zegt directeur Henk Stokvis van Oranjeborg. ,,Je merkt aan alles dat de bewoners graag een maatschappelijke bijdrage willen leveren.”

Ongelofelijke krachten

In 2017 haalden de mannen van Oranjeborg ook de top van de Mont Ventoux, destijds voor KWF Kankerbestrijding. Stokvis was er bij en weet uit ervaring dat het beklimmen van de berg ‘ongelofelijke krachten losmaakt bij de bewoners’. Samen met zijn vrouw Anja loopt hij volgende week donderdag mee naar de top van de berg. ,,We zijn er klaar voor.”

Nadat vorig jaar een boek werd uitgebracht over ‘het DNA van Oranjeborg’ komt er nu een documentaire over de reis naar Frankrijk en de beklimming van de Mont Ventoux. Daarin wordt een aantal bewoners vijf dagen lang intensief gevolgd door Wouter Taal en cameraman Thomas Liebe van Time Star Media. Ze worden bijgestaan door journalist Flip Vellinga van Voorzet Media. NOS-verslaggever Gio Lippens heeft zich bereid verklaard de voice-over voor zijn rekening te nemen.

Oranjeborg heeft als missie om zijn bewoners weer onderdeel van de maatschappij te laten zijn en hun waardigheid te vergroten. Samen wordt gewerkt aan succeservaringen. Het zorgbedrijf heeft vestigingen in Biddinghuizen, Epe, Havelte, de Wijk en Loenen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Meppel. Info: www.tourduals.nl/teams/oranjeborg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen