Drents Verkeersveiligheidslabel voor KC Het Veldboeket in Veeningen

Wethouder Mark Turksma met mascotte Seef.
Wethouder Mark Turksma met mascotte Seef.
Foto: Eigen foto

Veeningen – KC Het Veldboeket in Veeningen heeft woensdag het Drents Verkeersveiligheidslabel uitgereikt gekregen. De overhandiging van het Label werd verzorgd door wethouder Mark Turksma. Het emaillen bord werd overhandigd aan Seef, de mascotte van Veilig Bereikbaar Drenthe.

Hierna bracht Seef aan alle groepen een educatief bezoek. Zij heeft de kinderen bevraagd op hun kennis over het verkeer en nam hen mee in de door Seef beleefde avonturen in het verkeer.

Veilig Bereikbaar Drenthe

Ieder jaar wordt in samenwerking tussen scholen en het Platform Veilig Bereikbaar Drenthe een overleg gepland om te inventariseren op welke manier een school zorgt voor Verkeersveiligheid. Hierbij valt te denken aan: wekelijkse verkeerslessen in groep 1 tot en met 8 en de inzet van educatieve materialen hierbij, vermelding van DVL op de website, een verkeerswerkgroep, het uitvoeren van Verkeersprojecten in de verschillende groepen, deelname aan het praktisch- en theoretisch verkeersexamen in groep 7 en periodieke aandacht voor Verkeersveiligheid in en rond school in de nieuwsbrief aan ouders.

In het vorige schooljaar is op het plein van KC Het Veldboeket een Verkeersplein gerealiseerd, waarmee de verkeerslessen concreet vormgegeven kunnen worden. De daarbij nodige verkeersborden zijn ook aanwezig. Ook op de andere punten werd positief gescoord. Dit betekende voor ons het behalen van het Label en een bijbehorend feest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen