Creatieve inwoners De Wolden kunnen meewerken aan de Afvalkathedraal

Voorbeeld van een quilt.
Voorbeeld van een quilt.
Foto: Lydia Klaassen

Koekangerveld – In het kader van Wiede Wold, waarmee De Wolden zich als culturele gemeente van Drenthe op de kaart wil zetten, wordt gewerkt aan een afvalkathedraal. Deze komt volgend jaar ergens in De Wolden te staan en biedt ruimte aan optredens, Koekangerveld is in beeld als locatie.

Het textielatelier van De Afvalkathedraal/Atropos organiseert nu workshops om te laten zien dat van oud textiel nieuwe dingen te maken zijn. De eerste workshop is op zaterdag 17 juni en iedere belangstellende kan meedoen. Van 10.00 tot ongeveer 15.30 uur wordt gewerkt in dorpshuis De Veldhoek aan de Ruinerweg 24a in Koekangerveld

In De Veldhoek is een grote groep mensen bezig met het maken van vlaggen en tasjes voor het project De Afvalkathedraal / Atropos. Er wordt gewerkt met gebruikt textiel, onder andere uit kringloopwinkels. „Behalve kleine projecten willen we ook een megagroot project maken: een vlag van 6 bij 4 meter. Daarvoor is het gebruiken van stof door middel van patchwork een goed idee”, laat Mieke van den broek van de Peergroup weten.

Gezamenlijk project

Tijdens de workshop patchwork leren deelnemers met snijmat, rolmes, quilt liniaal en naaimachine hoe hij op een snelle en makkelijke manier tot een verrassend resultaat komt. „De aanzet tot ons grote, gezamenlijke project! ‘s Morgens is er eerst een instructie. Wie verder wil werken tot ongeveer half vier 15.30 uur, dat zou leuk zijn. De patchwork mega vlag komt uiteindelijk bij De Afvalkathedraal te wapperen.”

Wie mee wil werken moet wel een naaimachine met alle toebehoren meenemen, verder dunne, liefst katoenen stoffen (geen rekbare stof) en afmetingen van minimaal 50 bij 50 cm. Meerdere stukken stof zijn welkom, verder eventueel een snijmat, rolmes en/of (quilt)lineaal, als iemand die heeft. De organisatie zorgt voor de rest.

Neem een broodje mee. Thee en koffie is gratis beschikbaar in de Veldhoek. Aanmelden kan via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen