De Wijk trots op vier enthousiaste vrijwillige bermmaaiers

De vier bermmaaiers van de Wijk.
De vier bermmaaiers van de Wijk.
Foto: Benny Spin

De Wijk – Een groep van vier enthousiaste mannen uit De Wijk zet zich elk jaar tijdens het maaiseizoen in voor het onderhoud van wandel- en fietspaden rondom het dorp. Ze zorgen ervoor dat wandelaars en fietsers met plezier van hun hobby kunnen genieten door de paden netjes te maaien.

Dankzij de steun van Belangenvereniging De Wijk beschikken de mannen over een loopmotormaaier en een bosmaaier, die speciaal zijn aangeschaft voor dit doel. Op vrijwillige basis komen ze elke drie weken bijeen om dit belangrijke werk te verrichten.

Goed begaanbare paden

Het team bestaat uit Roelof ten Buur, Bart Boverhof, Engbert van der Woude en Arjan Berends. Ze maaien heel wat af, het werk spitst zich toe tot het pad Tolhuis Dickninge achterlangs de akker, het pad langs de IJsbaan, het pad achter het kerkhof naar de Reest, de fietspaden op het viaduct bij het zwembad, het fietspad naar de oude Wijkbrug en het pad langs de sloot A28 van het viaduct tot aan de trambaan. Met hun inzet dragen deze mannen bij aan het behoud van goed begaanbare paden voor de lokale gemeenschap. Hun toewijding en vrijwillige bijdrage worden zeer gewaardeerd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen