Fotoclub De Wolden sluit het seizoen met jurering van werk af

Van links naar rechts Berty, Jan en Joke met hun foto's.
Van links naar rechts Berty, Jan en Joke met hun foto's.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinen – De Fotoclub De Wolden heeft vorige week alweer de laatste clubavond van het seizoen gehad in dorpshuis ’t Neie Punt in Ruinen. De aanwezige leden hadden hun beste foto van het seizoen meegenomen om te laten beoordelen door een deskundige jury.

Het is altijd een mooie afsluiting van een seizoen, waarin de leden op allerlei vlakken actief zijn geweest. Zo worden niet alleen ervaringen uitgewisseld, maar waarin men ook op pad gaat met speciale opdrachten. Het levert steevast mooie foto’s op en bewijst dat iedereen weer een andere kijk op een onderwerp heeft.

Goede grote afdruk

De foto’s die de leden vorige week hadden meegenomen, uiteraard een goede grote afdruk met een mooi kader er omheen, lieten zien hoe gevarieerd de leden bezig zijn. Van stillevens tot natuurfoto’s, macrofotografie en digitaal bewerkte exemplaren. Jurylid Peter Nefkens had er zijn handen vol aan om hier een winnaar uit te kiezen, want smaken verschillen nu eenmaal. Hij vertelde bij iedere foto aan wat hij ervan vond en uiteindelijk kwam de kunstzinnige foto van Jan Kalter uit de Wijk als winnaar uit de bus. Hij fotografeerde een aantal met water gevulde glazen en daarachter drie sinaasappels. Aardige bijkomstigheid: Kalter is nog niet zo lang lid van de Fotoclub.

De tweede plaats ging naar Berty de Wit uit Ruinerwold met een spontane foto van jongeren die meeliften op een grote tankauto, bovendien in zwartwit afgeleverd. Derde werd Joke van de Mars uit Zuidwolde met een sfeervolle ‘vakantiefoto’, waar kleuren en compositie opvielen. Volgens de jury een foto die zo als legpuzzel kan worden uitgebracht.

De Fotoclub De Wolden maakte het afgelopen seizoen een aardige groei door en heeft uiteraard nog ruimte voor meer nieuwe leden.

Reacties

Cookieinstellingen