Foto’s: Highlandgames in Koekange breekt alle records

Koekange – De Highlandgames in Koekange hebben al jarenlang een vaste plek op de agenda van de sterke mannen en vrouwen. Maar de laatste editie was in 2019. Twee jaar corina0ellender en vorig jaar waren er gewoon te weinig aangemelde teams. Dat was een domper voor de organisatie, maar hoe kan het tij in een jaar tijd keren?

Donderdagmiddag traden liefst zestien teams met elkaar in het strijdperk – een zeventiende team van agrariërs moest grasmaaien en kon dus niet meedoen – en er was meer publiek dan ooit. Er werd zelfs een tweede weiland in gebruik genomen als parkeerplaats. Tel daarbij op dat de weersomstandigheden prachtig waren en het is niet zo gek dat Henk Hummel en Ard Warnders met een brede glimlacht rondliepen op de Schotse Hummel Arena aan de Mr. Harm Smeengeweg.

Mooie winnaars

Wout Zijlstra was weer presentator, hij had al zijn spullen meegenomen en dit keer ook zijn boomlange zoon. Ze zagen dat er stevig werd gestreden, wat gepaard ging met het lessen van de dorst. Er rolden aan het eind van de middag mooie winnaars uit de bus: bij de dames een team van de rugbydames uit Zwolle, Dwingeloo en Havelte (Big Zwingeloo) en bij de mannen de kanjers van de brandweer uit de Wijk en Koekange.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen