Hemelvaartweekend in Alteveer staat bol van de evenementen

Autoblubbering.
Autoblubbering.
Foto: Artizzl Media

Alteveer – Het is inmiddels een bijzondere traditie geworden, dat in Alteveer vanaf Hemelvaartsdag drie dagen lang activiteiten plaatsvinden. Auto’s en muziek spelen daarin een hoofdrol.

Op Hemelvaartsdag zelf (18 mei) staat de autocross op de agenda waarbij de beste coureurs wel boven komen drijven in de manches die ze in de verschillende klassen rijden. Het gaat in ieder geval de hele dag door op ‘circuit Alteveer’.

Vrijdagavond is er in de grote feesttent een gezellige inloopavond met muziek met daarbij een single dartstoernooi. Inloop vanaf 19.00 uur en start darts een uurtje later.

Autoblubbering

Zaterdag staat dan het spectaculaire autoblubbering op de agenda, waarbij vanaf 11.00 uur stevig opgevoerde en indrukwekkende auto’s proberen zo ver mogelijk te reiken door een diepe bak vol met blubber. Altijd sensationeel om dit te aanschouwen, want niet alleen spuit de modder soms vele meters weg, de wagens blijven doorgaans allemaal in de modder steken, waarna tractoren ze eruit moeten slepen. Slechts een enkeling haalt de ultieme afstand aan het eind van de bak blubber.

De liefhebbers kunnen dan ‘s avonds bijkomen op het Piratenfeest Alteveer met dit jaar optredens van Jan Smit, Jannes en Jan Spijkerman. Drive-in-show Tour of Music verzorgt tussendoor de muziek in de tent. De tent gaat om 20.00 uur open, de optredens zijn vanaf 21.00 uur.

Info: www.hemelvaartweekendalteveer.nl

(Foto: Artizzl Media)

Reacties

Cookieinstellingen