Uitbundige viering van Koningsdag in dorpen De Wolden

De Wijk/Ruinen – Ook in de gemeente De Wolden werd en wordt vandaag uitbundig Koningsdag gevierd. In de Wijk zorgde een kunststof schaatsbaan vooral bij de jeugd voor veel vertier, in Ruinen stond onder meer koekhappen en sjoelen op de agenda. Zuidwolde vierde al een dag eerder feest.

Koningsdag in de Wijk ging voortvarend van start. Dit begon traditiegetrouw met de rommelmarkt op het Holwortelplein, waar de kinderen hun spulletjes hadden uitgestald. Burgemeester Inge Nieuwenhuizen was aanwezig om de aubade af te nemen, en dit gebeurde met medewerking van de Koninklijke muziekvereniging Apollo. Voor de vele kinderen was de ijsbaan ongetwijfeld het hoogtepunt van de dag. DJ de Pirate zorgde voor gezellige muziek. Er was een fietstocht uitgezet door de Oranjevereniging. En men kon genieten van een hapje en een drankje.

In ’t Neie Punt

In Ruinen ontbrak de muziek van muziekvereniging Crescendo uiteraard niet, waarbij de bewoners van de Jan Wierengaweg niet werden vergeten: de muzikanten en majorettes namen plaats in dorpshuis ’t Neie Punt en verzorgden daar een mooie show voor de mensen.

In Zuidwolde was het Oranjefeest traditiegetrouw al een dag eerder. De Ondernemersvereniging Zuidwolde organiseert ieder jaar de Oranjeavond een dag voor Koningsdag. Dat was met Koningin Beatrix ook al zo. Wat dit jaar echter ontbrak, was de verkiezing van de Zuidwoldiger van het Jaar. Na dominee Betty Gras vorig jaar is geen opvolger benoemd. Volgens de OVZ komt dat door te weinig belangstelling. Het was altijd zo dat kandidaten moesten worden aangedragen vanuit de bevolking. Het feest was er niet minder om met onder meer de rommelmarkt, modeshow, muziek en een demonstratie van de gymnastiekvereniging.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen