Drie koninklijke onderscheidingen in De Wolden

Drie lintjes in De Wolden.
Drie lintjes in De Wolden.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – In de gemeente De Wolden zijn woensdagmorgen drie koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Professor doctor Harry van de Wiel uit de Wijk is nu ridder in de orde van oranje Nassau, Bert Oosting uit Zuidwolde en Herman Reuvers uit Koekange werden lid in de orde van Oranje Nassau. De lintjes werden in de raadzaal van het gemeentehuis in Zuidwolde opgespeld.

Bert Oosting werd onderscheiden voor zijn inzet als ondernemer, werkgever en vakman in de installatiebranche. Daarnaast was hij vrijwilliger bij zwemvereniging De Watersnip en Stichting Rusland Kinderhulp. Hij hielp kinderen en scholen in Belarus gedurende twintig jaar. Hij toonde veel veerkracht na een ongeval en het overlijden van zijn vrouw. Door degenen die hem kennen wordt hij als een uiterst betrouwbare en eerlijke man omschreven, iemand waar je op kunt bouwen.

Politieman

Voor zijn toewijding aan de maatschappij ontvangt Herman Reuvers een Koninklijke onderscheiding. Hij ontwikkelde zich als politieman vanuit de basispolitiezorg, als leidinggevende in tal van functies tot onderwijskundig manager bij de Politie Academie. Daarnaast is hij een actieve vrijwilliger bij tal van organisaties en verenigingen. Reuvers staat bekend om zijn optimistische kijk op de wereld en zijn aandacht voor het individu en het collectief. Hij is een bron van inspiratie en verbinder van mensen en mogelijkheden.

Ridder Van de Wiel

Professor doctor Harry van de Wiel wordt benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de psychosociale oncologie, het verbeteren van de medische cultuur en het welzijn van chronisch zieke patiënten en hun naasten. Hij heeft veel studenten begeleid en gestimuleerd en patiënten en artsen geholpen bij de communicatie over moeilijke onderwerpen.

Daarnaast heeft hij zich ingezet als vrijwilliger bij meerdere stichtingen en het gesprek tussen patiënten en artsen verbeterd. Hij wordt door vakgenoten geprezen om zijn luisterend oor, begrip en zijn vermogen om ingewikkelde dingen op een eenvoudige manier uit te leggen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen