Juf Marchien Scheper neemt afscheid van obs De Wezeboom

Juf Marchien werd donderdagmorgen door de leerlingen opgewacht.
Juf Marchien werd donderdagmorgen door de leerlingen opgewacht.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Oosteinde – Juf Marchien Scheper heeft donderdag afscheid genomen van openbare basisschool De Wezeboom in Oosteinde. De 63-jarige inwoonster van Uffelte vierde maandag al dat ze veertig jaar werkzaam was in het onderwijs.

Marchien werd bij school opgewacht door alle leerlingen van de school, die daar dapper de regen trotseerden. Marchien werd met een tractor vanuit Uffelte naar Oosteinde  gereden. Tot haar grote verrassing stond in de school een delegatie van Popkoor 4Fun uit Uffelte klaar om hun koorlid toe te zingen. Met California Dreamin’ van the Mama’s and the Papa’s liet 4Fun het zonnetje in figuurlijke zin doorbreken.

Kindercircus Okidoki

Marchien Scheper is getrouwd met Jaap Scheper, die rum anderhalf jaar geleden afscheid nam van het onderwijs. Hij was directeur van Kindcentrum De Dissel in Ruinerwold. Marchien begon haar carrière aan de openbare lagere school Ruinerwold, vertrok naar Oosteinde en werkte vervolgens bij De Dissel, de Esdalschool in Veeningen, de Rozebottel in Koekange en tot slot bij de Wezeboom.

Donderdag waren leden van kindercircus Okidoki in school aanwezig om samen met de leerlingen een voorstelling voor te bereiden. Die werd ’s middags aan ouders en genodigden geshowd. Daarna volgde een eenvoudige receptie.

Een deel van Popkoor 4Fun uit Uffelte zong Marchien Scheper toe. (Fot: Artizzl Media / Peter Nefkens)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen