Medewerker Wilhelminaziekenhuis verdacht van betrokkenheid overlijden patiënten

Wilhelmina Ziekenhuis Assen.
Wilhelmina Ziekenhuis Assen.
Foto: WZA

Assen – Een medewerker van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) is maandag aangehouden wegens betrokkenheid bij het overlijden van patiënten ten tijde van de coronapandemie. “De aanhouding heeft ons geschokt”, aldus de raad van bestuur. Het gaat om een ernstige verdenking tegen een individuele medewerker uit de gemeente Noordenveld.

Het onderzoek begon met een melding die is binnengekomen bij de raad van bestuur van het WZA. Deze melding was voor het WZA aanleiding om onmiddellijk stappen te ondernemen. Bestuurslid Hans Mulder van het WZA: “We waarderen het dat de melder zorgen en informatie met ons heeft gedeeld. We hebben de melding direct serieus genomen en de noodzakelijke stappen gezet. Een eerste belangrijke stap was het op non-actief stellen van de medewerker die onderwerp van de melding is. Op die manier kon het gedrag uit de melding niet worden voortgezet.”

Onderzoek

Na een intern onderzoek deed het WZA direct een melding bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), en schakelde de politie in. De politie is een strafrechtelijk onderzoek gestart om te bepalen of er inderdaad sprake is van strafbare feiten. Dat heeft maandag 17 april geleid tot een aanhouding. Het Openbaar Ministerie heeft hierover een bericht gepubliceerd. Direct betrokkenen zijn door de politie geïnformeerd.

Om niet op de zaken vooruit te lopen en om het politieonderzoek niet te frustreren, deelt het WZA in deze fase weinig informatie over de casus, zegt Mulder. “Wel hebben we oog voor het welzijn van onze medewerkers en eventueel betrokken patiënten of nabestaanden. De komende tijd richten wij ons, samen met de politie, vooral op het verzamelen van feiten. Op basis van de feiten wordt bepaald welke vervolgstappen gezet moeten worden.”

Vragen

Wie patiënt is (geweest) in het WZA en vragen heeft naar aanleiding van dit nieuws, kan contact opnemen met het Wilhelmina Ziekenhuis Assen via (085) 401 44 53. Ook staat er op de website een lijst met antwoorden op mogelijke vragen.

Informatie die van belang kan zijn voor het strafrechtelijk onderzoek kan met de politie Noord-Nederland worden gedeeld via 0900-8844.

Dossier: Corona nieuws

Reacties

Cookieinstellingen