Ewoud Bos uit Koekange neemt tijdelijk plaats in Drents parlement voor GroenLinks

Ewoud Bos is terug in de Provinciale Staten.
Ewoud Bos is terug in de Provinciale Staten.
Foto:

Koekange – Ewoud Bos is onlangs geïnstalleerd als Statenlid voor de fractie van GroenLinks in Drenthe. Hij vervangt tijdelijk Mira Hamraoui, die vanwege gezondheidsredenen de komende tijd afwezig is.

Ewoud Bos is opgegroeid in Meppel en woont tegenwoordig in Koekange. Hij is geen onbekende in het Drents parlament. Tussen 2019 en 2023 zat hij voor GroenLinks al in het parlement. Hij was tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van maart verkiesbaar voor de partij, maar werd niet gekozen. GroenLinks halveerde in zetels: van vier naar twee.

Gezondheidsredenen

Hamraoui werd na de verkiezingen geïnstalleerd als Statenlid voor GroenLinks. Een week na haar installatie liet ze weten haar tijdelijk ontslag in te dienen voor zestien weken. “Omwille van een recente operatie en de bijbehorende herstelperiode kan ik mijn functie als Statenlid momenteel niet ten volle uitvoeren”, schreef ze. “In mijn herstelperiode zal ik in lijn met het herstel in toenemende mate betrokken zijn bij de fractie van Groen links, om na een periode van 16 weken weer verder te gaan als Statenlid.”

Bos is dus haar tijdelijke vervanger. “Ik wil mij graag inzetten voor een Drenthe in balans”, zegt hij. “Een Drenthe met een robuuste natuur, schoon water, schone lucht, gezonde bodem, energieneutraliteit, biologische landbouw en wilde dieren. Fietsvriendelijk en met een krachtig openbaar vervoer.”

In het Drentse parlement zitten nu drie Statenleden uit De Wolden. Naast Bos zijn dat Bart van Dekken uit Zuidwolde en Eline Vedder-Monaster uit Ruinerwold. Allebei zijn ze van het CDA.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen