Gebiedsontwikkeling Ruinen-Dwingelderveld wordt woensdag afgetrapt

Het wordt steeds drukker in de natuur.
Het wordt steeds drukker in de natuur.
Foto: Artizzl media / Peter Nefkens

Ruinen – ‘De gebiedsontwikkeling Ruinen – Dwingelderveld geeft een kwaliteitsimpuls aan dit prachtige en toeristisch-recreatief aantrekkelijke gebied.’ Komende woensdag vindt de aftrap van dit project plaats.

Een goede balans tussen de verschillende functies in het gebied – natuur, recreatie, wonen en ondernemen – staat bij de gebiedsontwikkeling voorop, zo laten de gemeenten Westerveld, De Wolden en de provincie Drenthe weten. β€˜Het bezoekerscentrum in Ruinen trekt momenteel jaarlijks circa 180.000 bezoekers. Aan het populaire Drentse Nationaal Park Dwingelderveld grenzen daarnaast twee (Europarcs) vakantieparken. Deze parken en hun omgeving (Ruinen, bezoekerscentrum, Schaapskooi) zorgen ervoor dat het gebied jaarrond aantrekkelijk is voor toeristen en inwoners.’

Om het gebied nog beter in te richten voor bezoekers en inwoners, wordt dit voorjaar gestart met de uitvoering van een aantal projecten en maatregelen. Provincie Drenthe, gemeente De Wolden en gemeente Westerveld gaan hier gezamenlijk mee aan de slag.

(Foto: Artizzl Media

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen