Vraag naar renteloze maatschappelijke energielening van Energiefonds Drenthe

Foto:

Assen – In Drenthe hebben vijftien eigenaren van maatschappelijk vastgoed sinds eind december gebruik gemaakt van de renteloze maatschappelijke energielening. Deze lening is bedoeld om vastgoed te verduurzamen en daarmee de energierekening te verlagen.

Het gaat hierbij onder andere om dorpshuizen, musea en sportverenigingen die de lening hebben aangevraagd voor investeringen in zonnepanelen, isolatie, (veld)-ledverlichting en warmtepompen.

Eén van de vijftien aanvragers is Wijkcentrum De Poele in Meppel, meldt de provincie. Zij gebruikten de lening om te investeren in twee warmtepompen voor het wijkcentrum, waardoor het wijkcentrum nu gasloos en all-electric is. Dankzij de maatschappelijke energielening konden zij hun doel om zo spoedig mogelijk van het aardgas af te gaan, vele jaren eerder verwezenlijken.

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra: “Er wordt initiatief genomen om aan de slag te gaan met verduurzaming en energiebesparing, net als bij veel woningeigenaren in Drenthe. Zo blijven we stappen zetten in de energietransitie en daar ben ik erg trots op”.

Lening aanvragen

De maatschappelijke energielening is aan te vragen via de website van het Energiefonds Drenthe. De lening is bedoeld voor onder andere scholen, musea, dorpshuizen, sportverenigingen, zwembaden en religieuze organisaties met eigen vastgoed die willen verduurzamen en besparen op de energierekening. De renteloze lening biedt de mogelijkheid om 100% van de investering financieren tot een bedrag van 200.000 euro. In totaal is er 6,6 miljoen euro beschikbaar.

Energiefonds Drenthe biedt naast financiering ook ondersteuning bij het inzichtelijk maken van verduurzamingsmogelijkheden vanuit het programma Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed en het project Drenthe Sport Duurzaam. Het energiefonds heeft als doel het versnellen van de energietransitie in Drenthe door het verstrekken van energieleningen aan ondernemers, verenigingen en stichtingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen