Nieuwe Jeu de Boules banen in het Groene Hart van Veeningen

Foto:

Veeningen – Elk jaar doen de inwoners van Veeningen mee met NL-Doet. Dat was dit jaar op zaterdag 11 maart. Helaas moesten de activiteiten vanwege het weer verplaatst worden naar zaterdag 18 maart.

Ongeveer 20 volwassenen en 10 kinderen hebben zaterdagmorgen hard gewerkt met de zwerfvuilactie en diverse klussen in het Groene Hart van Veeningen. Daarna zijn de nieuwe Jeu de Boules banen in gebruik genomen.

Initiatiefrijk

“Een prachtig resultaat, waar we trots op zijn” aldus Voorzitter van Plaatselijk Belang, Jan Slagter. Het project is grotendeels gefinancierd uit het budget van Initiatiefrijk de Wolden en voor een kleiner deel door Plaatselijk Belang. Het is voorbereid en uitgevoerd door het Klusteam van het Groene Hart. Dit zijn betere banen op een betere plaats, met een omheining en een passend toegangshek!

Past perfect

Aandachtswethouder Egbert van Dijk opende het hek en gooide samen met een aantal Jeu de Boulers de eerste ballen. Van Dijk: “Dit project past perfect in de intentie van de gemeente, nl. burgerinitiatief, samenwerken en bewegen”. Als kenner van het spel feliciteerde hij Veeningen met deze perfecte banen.

Daarna was er voor alle deelnemers en aanwezigen een lunch in het dorpshuis, gesponsord door Bouwbedrijf Muller!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen