Streekproductenmerk Dubbel Drents wordt opgeschaald

Foto:

Zuidwolde – De maatschappelijke roep om lokaal voedsel te produceren en consumeren wordt steeds groter. Consumenten hechten steeds meer waarde aan het verkorten van de voedselketen. De Gebiedscoöperatie Zuidwest-Drenthe geeft gehoor aan deze vraag en gaat aan de slag met het opschalen van het streekproductenmerk Dubbel Drents.

Op maandag 27 maart vindt de aftrap plaats in Restaurant Narline te Zuidwolde waar boeren, horecaondernemers, retailers en andere geïnteresseerden zich voor kunnen aanmelden.

Opschaling van het merk

Het merk Dubbel Drents bestaat al sinds 2018 en wordt vooral succesvol gebruikt door ongeveer 20 bakkers in Drenthe. Opschaling van het merk met een breder assortiment en met behulp van een compleet platform was al langer de wens. Versnippering en kleinschaligheid zorgen ervoor dat producenten en afnemers elkaar nog niet goed weten te vinden. Dubbel Drents gaat helpen door een platform in te richten en het aanbod zichtbaar te maken. Hierbij gaat ook aandacht naar de beleving rond streekproducten. Denk aan fietsroutes, rondleidingen door boerderijen of brouwerijen en workshops.

Onderdeel van het project is bovendien een kijkje in de keuken in andere regio’s. Zo wordt er gesproken met collega’s van bijvoorbeeld Zeker Zeeuws. Daar zie je dat een sterk streekproduct niet alleen van belang is om de korte keten vooruit te helpen, maar ook het toerisme in de regio ondersteunt.

Focus Zuidsest-Drenthe

De focus voor het project ligt op de regio Zuidwest-Drenthe en omvat de gemeentes Meppel, Westerveld, De Wolden, Hoogeveen en Midden-Drenthe. Dit gebeurt met behulp van een Europese LEADER-subsidie uit het Plattelands Ontwikkelingsprogramma, een bijdrage van de Provincie Drenthe en de betrokken gemeentes. Mogelijk wordt het project later uitgebreid naar de rest van Drenthe.

Boeren, horecaondernemers, retailers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom bij Restaurant Narline op 27 maart met aanvang om 18.00 uur. De avond is inclusief scharreldiner en presentaties van onder andere chefkok Albert Kooy initiatiefnemer van Dutch Cuisine.

Geïnteresseerden kunnen zich (aan)melden via [email protected] of 0528-447020

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen