Wie maakt de beste gehaktbal van De Wijk en volgt Gerard Inberg op?

Gerard Inberg wint de Gouden pan.
Gerard Inberg wint de Gouden pan.
Foto: Benny Spin

De Wijk – Wie maakt de beste gehaktbal, en mag zich een jaar lang de ‘beste ballenbakker’ van De Wijk noemen?  Op zaterdag  8 april zal dat duidelijk worden  tijdens de gehaktballenwedstrijd in Dorpshuis De Wijk. Elke Wieker mag dan zijn ‘culinaire kwaliteiten’ vertonen. En strijden om de ‘gouden braadpan’.

Ben je een expert in het maken van een lekkere gehaktbal, roemen je familie en vrienden jou om je overheerlijke gehaktballen of vindt je zelf dat jouw gehaktbal misschien wel de lekkerste gehaktbal is. Dan daagt de organisatie jou uit om aan de Wieker gehaktballenwedstrijd mee te doen. Het mag een Oer Hollandse gehaktbal zijn of een multiculturele exotische gehaktbal. Een deskundige jury zal alle ‘ballen’ keuren.  Ook het publiek mag proeven. Gerard Inberg won deze wedstrijd vorig jaar.

Vier gehaktballen

Alle deelnemers krijgen  500 gram gehakt uit de slagerij van Coop Dunnink. En hebben vervolgens een uur de tijd om daar vier gehaktballen van te braden. Uiteraard zijn het vaak de  ingrediënten die  de smaak bepalen.  Voor de een is dat eieren, paneermeel en wat kruiden. Een ander houdt er geheim (familie) recept op na. De koks mogen dit zelf meenemen. Pannen zijn aanwezig, maar wie het liefst zijn eigen braadpan gebruikt mag deze ook meenemen.

De gehaktballenwedstrijd begint zaterdag 8 april om 16.00 uur.  Publiek is van harte welkom om te komen kijken en uiteraard te proeven. Opgave voor 3 april. [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen