Vorig jaar 2,4% meer woningbranden in Drenthe, vooral in De Wolden

Foto:

Zuidwolde – In de provincie Drenthe waren vorig jaar 2,4 procent meer woningbranden dan een jaar eerder. In 2022 waren er 251 woningbranden in Drenthe en in 2021 ging het om zo’n 245 meldingen van branden in huis. Vooral in De Wolden, Assen en Tynaarlo had de brandweer het vorig jaar veel drukker. Dat blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de brandweer.

Nergens in Drenthe steeg het aantal woningbranden zo hard als in De Wolden. Er waren hier vorig jaar 12 meer branden dan in 2021. Ook in Assen ging het vaker mis.

Top 5 gemeenten met sterkste stijging

  • De Wolden (+12 woningbranden);
  • Assen (+8 woningbranden);
  • Tynaarlo (+7 woningbranden);
  • Hoogeveen (+5 woningbranden);
  • Midden-Drenthe (+5 woningbranden).

Voor 5 van de Drentse gemeenten is er beter nieuws: hier was vorig jaar namelijk een dalend aantal branden in huis. In Aa en Hunze was de afname het sterkst: hier waren in 2022 in totaal 14 minder meldingen dan in 2021. Ook in Coevorden (-10), Emmen (-7) en in Noordenveld (-6) was een dalend aantal woningbranden.

In Drenthe relatief veel woningbranden

Door het aantal woningbrand-incidenten te delen door het totale aantal woningen kun je kijken hoe dit zich verhoud tot het landelijk gemiddelde. Gemiddeld waren er vorig jaar zo’n 11 meldingen van woningbranden per 10.000 huizen in Drenthe. In Drenthe zijn er hiermee relatief meer woningbranden dan landelijk gemiddeld (9,6 woningbranden per 10.000 woningen).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen