Burgemeester begint met een #fietskettingDeWolden

Inge Nieuwenhuizen fietst graag.
Inge Nieuwenhuizen fietst graag.
Foto: Facebook / Inge Nieuwenhuizen

Zuidwolde – Burgemeester Inge Nieuwenhuizen krijgt vrijdag de ‘25 jaar De Wolden fiets’ overhandigd door raadsleden. De burgemeester neemt de fiets één week in gebruik en geeft de fiets daarna door. Iedere week rijdt een Woldenaar op de opvallende fiets om erover te posten op social media, met #fietskettingDeWolden.

Het idee is afgeleid van de welbekende kettingbrief. Zo ontstaat er een symbolische fietsketting ter ere van 25 jaar verbinding tussen dorpen van inwoners van De Wolden. Dit jaar bestaat gemeente De Wolden 25 jaar. In 1998 is De Wolden gevormd uit de gemeenten Ruinen, Ruinerwold, de Wijk en Zuidwolde. Een feestelijk moment waarbij De Wolden graag wil stilstaan.

Gedurende het hele jaar worden verschillende activiteiten georganiseerd, verspreid over alle kernen om samen met inwoners het jubileum te vieren. Een feest van en voor inwoners. Tot 1 maart 2023 hadden inwoners van De Wolden de mogelijkheid om initiatieven in te dienen voor een subsidie om zo’n festiviteit te organiseren. Binnenkort volgen meer activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen