Coop in Ruinen opent 8 maart als PLUS Wim van Dijk

Van Coop naar Plus in Ruinen.
Van Coop naar Plus in Ruinen.
Foto: Eigen foto

Ruinen – De voormalige Coop supermarkt aan de Westerstraat 17 in Ruinen opent woensdag als PLUS Wim van Dijk. De grootste verschillen: een uitgebreider versassortiment, een nieuwe looproute én uitgebreide zelfscanmogelijkheden. Ondernemer Wim van Dijk heeft hoge verwachtingen.

Het zijn drukke tijden voor Wim van Dijk en zijn team. Op 28 februari sloot zijn Coop, om slechts acht dagen later te heropenen, maar dan met PLUS op de gevel en heel wat vernieuwingen in de winkel. „De indeling gaat helemaal overhoop”, verklapt hij. „De nadruk komt meer te liggen op verse producten. De AGF- en broodafdeling worden bijvoorbeeld compleet vernieuwd. En we krijgen een uitgebreid assortiment met borrelhapjes. Dat vind ik heel mooi en het is de laatste jaren sterk in opkomst. Misschien is het overgebleven uit de coronatijd; dat mensen het thuis gezellig maken. Daar spelen we dus op in.”

Duurzaam betaalbaar assortiment

Waar mogelijk kiest PLUS voor seizoensgroenten en -fruit en producten van Nederlandse bodem. Verder profiteert de prijsbewuste klant van ruim duizend artikelen die blijvend in prijs zijn verlaagd. Ook nieuw is het duurzame assortiment met vierhonderd Fairtrade producten. En het kassapark. Klanten rekenen hun boodschappen gemakkelijk af door middel van zelfscan. Voor het afrekenen én het gezellige praatje kunnen klanten nog steeds terecht aan twee vertrouwde lijnkassa’s.

Wim van Dijk kan niet wachten tot de vernieuwde winkel opengaat. „PLUS wordt een mooie toevoeging aan Ruinen. We hebben ook veel steun uit het dorp ontvangen. Veel klanten spreken hun enthousiasme uit en zijn erg nieuwsgierig naar het resultaat. Ook mijn personeel heeft er zin in. Ze gaan straks in een grondig opgefriste winkel werken, dat is natuurlijk altijd leuk.”

Minuut gratis winkelen

Op 8 maart om 9.00 uur is het langverwachte moment daar: dan gaan de deuren van PLUS Wim van Dijk open. En dat mag iedereen weten. De eerste honderd klanten krijgen een gratis slagroomtaart. Eén klant heeft helemaal geluk; die mag een minuut gratis winkelen in de splinternieuwe winkel. Wat later, op de zaterdag voor Pasen, komt er een ballonnenclown om de jeugd te vermaken. Wim van Dijk: „We staan aan de vooravond van iets heel moois. Ik nodig iedereen uit om aanwezig te zijn en dit bijzondere moment samen met ons te vieren.”

Fusie tussen Coop en PLUS

Sinds begin 2022 zijn Coop en PLUS gefuseerd. Een gevolg van de fusie is dat alle Coop supermarkten gefaseerd worden omgebouwd naar PLUS winkels. In drie jaar tijd veranderen ruim 300 winkels van kleur: het oranje van Coop wordt het groen van PLUS. In 2022 was het de beurt aan de eerste 80 winkels. En in 2023 verbouwen we winkels in rap tempo verder, waaronder PLUS Wim van Dijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen