Woensdag kans op Saharastof tijdens buien

Foto:

Zuidwolde – Deze woensdag kun je het autowassen beter even overslaan. In de loop van woensdag kan het licht gaan regenen en volgens Weeronline is er daarbij kans op Saharastof. Vanuit het zuidwesten trekt een wolk met heel fijn Saharazand over Nederland, „waardoor we de komende dagen te maken hebben met een kleine hoeveelheid Saharastof in onze lucht”.

In de ochtend valt lokaal een enkele bui en daarbij kan ook al wat Saharastof tussen zitten, maar op de meeste plaatsen blijft het dan nog droog. In de middag is het bewolkt maar kan in de tweede helft van de middag lichte regen vallen. De maxima liggen tussen de 9 en 12 graden bij een matige zuidwestenwind.

Voor wie van plan is de auto te wassen ‘kan daar beter mee wachten tot in het weekend. Dan is de stofwolk boven ons land verdwenen’, aldus Weeronline. Saharastof is heel fijn zand dat afkomstig is uit het noorden van Afrika. Er wordt gesproken van stof in plaats van Saharazand omdat de korreltjes zo klein zijn.

Ook donderdag zijn er enkele buien, maar schijnt de zon af en toe in de middag. Vrijdag is het wisselvallig en zijn er buien met kans op hagel. De temperatuur daalt naar waarden tussen de 7 of 8 graden.

In het weekend lijkt het droger te worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen