Feestelijke opening damontmoeting bibliotheek De Wijk

Damontmoeting in de Wijk.
Damontmoeting in de Wijk.
Foto: Fitter Brein

De Wijk – Bij de Bibliotheek in de Wijk wordt donderdag om half drie de feestelijke opening gedaan van de damontmoeting van Fitter Brein. Iedereen, jong en oud, kan komen en gratis meedoen om het damspel leren en om andere uit te dagen voor een dampotje.

De damontmoeting is een gezellige activiteit om andere bewoners van De Wolden te ontmoeten. De spelregels worden door een wedstrijddammer uitgelegd. Daarnaast is het ook een terugkerende activiteit. De damontmoeting vindt namelijk elke laatste donderdag van de maand plaats. Alle aanwezigen ontvangen naast koffie of thee ook een lekker gebakje.

Fitheid en sociale binding

Fitter Brein is een project van Healthy Ageing Network Noord-Nederland (HANNN), waarin het damspel wordt ingezet voor het stimuleren van mentale fitheid en sociale binding. Fitter Brein is al dit jaar begonnen in de gemeente De Wolden. In samenwerking met overheden en partners uit de zorg- en welzijnssector worden op diverse locaties regelmatig damontmoetingen georganiseerd.

Naast een competitieve denksport in georganiseerd verband, blijkt het damspel een eenvoudig te leren en daardoor laagdrempelig middel om mentaal fit te blijven en generaties met elkaar in contact te brengen. Zegt ook de bekende hoogleraar Neuropsychologie Erik Scherder. De ‘breinprofessor’ is een enthousiast ambassadeur van het Fitter Brein-project, zoals blijkt uit zijn pleidooi op de website, waar men ook voor verdere informatie terecht kan: www.fitterbrein.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen