Cultuur Carrousel in gemeente De Wolden beleeft aftrap

Koekange – De overeenkomst is getekend voor een nieuw cultureel project in de gemeente De Wolden: de Cultuur Carrousel. Donderdagmorgen ondertekenden vertegenwoordigers van het onderwijs en Gerrit Jan Rutgers van CultuurKlik een document om de cultruele trein in beweging te zetten.

Dat gebeurde in cbs Johan Frisoschool in Koekange, waar kinderen onder leiding van Marjelle Barneveld uit Berghuizen allemaal dominostenen maakten. Die werden aan elkaar gelegd, thema op thema, wat de samenwerking extra kracht bijzette. Een belangrijk moment voor de gemeente De Wolden, zo zeiden Gerrit Jan Rutgers van stichting CultuurKlik en cultuurwethouder Albert Haar. In het jaar dat De Wolden Drents culturele gemeente is, start in het nieuwe schooljaar een cultuurmenu voor alle veertien Wolder basisscholen. Het gaat dan in totaal om meer dan 1800 leerlingen. Met het menu krijgen de kinderen een aanbod van theatervoorstellingen, workshops en erfgoedactiviteiten aangeboden. Niet voor niets is de samenwerking gezocht met culturele partners als de bibliotheek en musea als De Wemme en de Karstenhoeve, maar ook de schaapskooi in Ruinen is in beeld.

Mooie aanvulling

Wethouder Albert Haar ziet de Carrousel als een mooie aanvulling op het culturele jaar. „We hebben net vorige week het stokje van de gemeente Coevorden overgenomen als Culturele gemeente van Drenthe. Het is belangrijk dat alle scholen er bij betrokken worden. Dat we nu een prachtig aanbod hebben, is echt hartstikke belangrijk. Het voedt de creativiteit en de fantasie van de jeugd.”

Cultuurcarrousel De Wolden vormt samen met de bestaande lessenseries van Cultuurland De Wolden een doorlopende leerlijn kunst- en cultuur op de basisscholen. Leerlingen krijgen tijdens hun schoolperiode professioneel, kwalitatief onderwijs in de kunstdisciplines muziek, beeldend, dans, theater, media en erfgoed. Voor leerkrachten zijn er trainingen deskundigheidsbevordering.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen