Verkiezingsdebat landbouw Statenverkiezingen Drenthe

In debat.
In debat.
Foto: Artizzl media / Peter Nefkens

Assen – LTO Noord organiseert twee verkiezingsdebatten in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen en waterschappen van woensdag 15 maart. Dit zijn volgens LTO Noord misschien wel de belangrijkste Statenverkiezingen ooit. Nederland bepaalt hoe hun omgeving en de voedselproductie in ons land eruit komt te zien.

LTO Noord organiseert twee debatten. Op 22 februari een Faunadebat in samenwerking met de jagersvereniging over schadebestrijding, beheer en jacht. En op 6 maart in samenwerking met DAJK een landbouwverkiezingsdebat met diverse politieke partijen.

Actuele plattelandsthema’s

Tijdens de debatavond staan verschillende actuele thema’s die spelen op het platteland centraal. De aanwezige politieke partijen krijgen stellingen voorgelegd rondom thema’s als faunabeheer, toekomstbestendige landbouw en gewasbescherming. Deze stellingen worden toegelicht door iemand die een sterke binding heeft met het betreffende thema. Nadat de partijen hierover met elkaar in debat zijn gegaan, krijgt ook het publiek de mogelijkheid zich hierover interactief uit te spreken. Zo krijgen zowel de politici als de bewoners de kans om hun standpunten te delen en hun mening te vormen.

Het Faunadebat op woensdag 22 februari is bij Van der Valk, Balkenweg 1 in Assen. Tijd: Inloop vanaf 19.30 uur, het debat start om 20.00 uur. Het Verkiezingsdebat op maandag 6 maart is bij Meursinge, Hoofdstraat 48 in Westerbork. Tijd: Inloop vanaf 19.30 uur, het debat start om 20.00 uur.

Aanmelden

Wie wil weten wat de meningen van de verschillende politieke partijen zijn ten aanzien van een vitaal platteland of er zelf goede ideeën over heeft, welkom op een van de avonden. Of beide. Aanmelden via www.ltonoord.nl/provincialeverkiezingen2023

Foto ter illustratie / Artizzl Media / Peter Nefkens

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen