Bijzonder lintje voor Hennie Benak uit Ruinerwold

Lintje voor Hennie Benak.
Lintje voor Hennie Benak.
Foto: Artizzl Media

Ruinerwold – Hennie Benak uit Ruinerwold had er nooit rekening mee gehouden, zeker niet bij het zien van een toneelstukje waar burgemeester Inge Nieuwenhuizen haar opwachting maakte. De eerste burger had al eens eerder toneelgespeeld in De Karstenhoeve, samen met haar partner Rob Joosten tijdens Boerendrokte, maar de 71-jarige Hennie had nooit gedacht dat dit stuk toneel haar een echte koninklijke onderscheiding zou brengen.

Dat was inderdaad geen toneel, vrijwilligster Hennie Benak werd voor een groot publiek voorzien van het eervolle lidmaatschap van de orde van Oranje Nassau. De geboren Ruinense was zichtbaar verrast, maar het lintje kwam haar zeker toe. Hennie is al ruim 25 jaar actief voor de museumboerderij, eerst als secretaris toen het nog een gemeentelijke museumboerderij was, vanaf 1998 was ze druk voor de stichting Museumboerderij De Karstenhoeve die ze mede oprichtte. Ze deed niet alleen alle voorkomende secretariële werkzaamheden, maar hield zich bezig met de antiekveilingen, de perenverkoop, beveiliging en de inrichting van tentoonstellingen, maar deed ook de was (en strijk) en maakte de ‘boerenjongens’, het nostalgische drankje dat daar nog steeds verkocht wordt.

Hennie Benak ‘ondergaat’ gelaten de loftuitingen.

 

Gymnastiekvereniging TOVOS

Hennie was van 1982 tot 1988 ook secretaris, jurylid en vrijwilligster bij wedstrijden bij gymnastiekvereniging TOVOS in Ruinerwold. Ze deed dat werk altijd met grote passie en toewijding. In de jaren 2018, 2019 en 2022 hielp de actieve Hennie Benak tevens als hinderniscontroleur mee bij de Havelter Survivalrun.

Voor het Zomerfeest Oosteinde van de Buurtvereniging Oosteinde maakt Hennie Benak sinds 2008 tot heden de bloemstukken om de feesttent op te vrolijken in het thema dat aan de orde is. Ook maakt zij voor een aantal deelnemers de bloemstukken op de tractoren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen