Ruinerwold loopt uit voor woningbouwplannen Kerkweg Zuid

Ruinerwold – De belangstelling voor wonen in Ruinerwold blijft onverminderd groot. Op de inloopavond van woensdag kwamen meer dan 300 belangstellenden, ook van buiten het dorp, naar het dorpshuis om te zien wat de plannen in Ruinerwold-Zuid inhouden. Er komen 125 woningen, voor elk wat wls.

De inloopavond was vooral bedoeld om te horen wat er leeft onder de bevolking en wat mensen vinden van een compleet nieuwe woonwijk langs de Kerkweg. Het plan wordt ontwikkeld door de Dumas Groep uit Vledderveen en als het aan ontwikkelaar Erwin van der Werf ligt, gaat de eerste schop voor de jaarwisseling de grond in. Dat is echter aardig optimistisch gesteld.

De 125 woningen zijn voor alle doelgroepen: sociale huur, goedkope koopwoningen, vrije kavels en twee-onder-eenkapwoningen. Er zitten ook levensloopbestendige woningen tussen. Het appartementencomplex op de hoek, met uitzicht op de kerk van Blijdenstein, is bedoeld voor starters op de woningmarkt. Het gaat om 38 appartementen van zo’n 60 vierkante meter.

Het traject voor Ruinerwold-Zuid bevindt zich nu in de zogeheten intentiefase. Later dit jaar gaat het plan de procedure in, maar wel als heel veel mensen er hun zegje over hebben gedaan.

Voor een uitgebreide reportage over de avond, zie (voor premium-abonnees): https://meppelercourant.nl/regio/Volop-bouwplannen-in-Ruinerwold-appartementen-%C3%A9n-125-woningen-in-plan-Zuid-28203737.html

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen