Fleur Bloemenstichting nogmaals goede doel van Kroeg tot Kroegloop

Vrijwilligers van Kroegloop en Fleur Bloemenstichting bijeen, met twee kroegbazen.
Vrijwilligers van Kroegloop en Fleur Bloemenstichting bijeen, met twee kroegbazen.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold/Ruinen – Liefst drie edities van de Kroeg tot Kroegloop werden als gevolg van het coronavirus geschrapt, maar op 18 maart komt het er dan eindelijk weer van. Het goede doel van drie jaar geleden profiteert zo nogmaals van dit hardloopevenement.

De organisatie van de Kroegloop sponsorde al eerder twee anti-pest-plakkaten van de Fleur Bloemenstichting, dit jaar gaat de opbrengst van de loop weer naar deze stichting. Bij presentaties op scholen worden door twee acteurs vier scènes gespeeld. Die scènes gaan over pesten en laten zien wat dat voor gevolgen kan hebben”, vertelt Petra Lueb van de stichting. „Wij vertellen al jaren in klassen wat pesten kan doen en wat het met Fleur heeft gedaan. Nu kunnen we tussendoor steeds een scène vertonen van twee acteurs die uitbeelden hoe dat pesten gaat. Dat komt vol binnen hoor.” Wel is het oorspronkelijke verhaal iets algemener gemaakt, al blijft Fleur de leidraad.

Geen moment getwijfeld

Ook de organisatie van de Kroegloop droeg een steentje bij met borden die in de scholen de Arendsvleugel in Ruinerwold en ‘t Oelebröd in Ruinen werden geplaatst. Met de loop van 18 maart dragen de hardlopers nu echt bij aan de stichting, de organisatie twijfelde er geen moment aan. „We kregen drie jaar geleden van alle sponsors te horen dat ze het ingelegde geld niet terug hoefden te hebben”, legt Henk de Jonge uit waarom toen al twee borden aangeschaft konden worden. Nu hopen ze op driehonderd lopers, die vanuit Ruinen bij café Hees naar café De Kastelein rennen.

Bijzonderheid is dat Hees in 2020 voor de eerste keer mee zou doen en de finish mocht hebben. Het kwam er niet van en omdat de organisatie de regel hanteert dat in even jaren Ruinerwold de startplaats is en in oneven jaren Ruinen, kon dat even niet anders. „Dat geeft niets, we ontvangen alle lopers en vrijwilligers graag voor de start hoor”, laat Janine weten. „De rol van de caféhouders is ook om goed te zorgen voor al onze vrijwilligers”, vult medeorganisator Levert Klooster aan.

Info: www.kroegloop.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen