Mooie en ludieke terugblik op 2022 bij stichting Historie Ruinen

Ruinen – Met een mooie opkomst beleefden de vrijwilligers van de stichting Historie Ruinen maandagavond een mooie nieuwjaarsvisite in hotel Kuik. Behalve een optreden van Thomasvaer en Pieternel was er het speciale Pasmankoortje.

In de sfeervolle zaal van Kuik werd met de aanwezigen op ludieke wijze teruggekeken op het jaar 2022. Er was een debutant deze avond, want voor de eerste keer werd Thomasvaer vertolkt door Albert Smit. Met de ervaren Truida Niezing als Pieternel werd het een mooi optreden. Ook het Pasmanskoortje nam het jaar 2022 door en daarbij passeerden vele gebeurtenissen de revue. Dat ging van corona, aardgas, de wolf, de vlag op z’n kop, sportcomplex de Beate tot het oude  papier. Het publiek vond het geweldig en genoot van een avond vol vermaak.

Veertig jaar

De stichting Historie Ruinen bestond in 2022 veertig jaar en koestert het Pasmanshuus, de 460 donateurs en de 45 vrijwilligers. „Maar we zitten te springen om jong bloed”, zei voorzitter Bertha Huizenga in december in de Meppeler Courant. „We hebben momenteel nogal wat tachtigers, van wie een aantal wil stoppen met bestuurs- of redactiewerk.”
Alle reden om het nieuwe jaar wakker te beginnen. „Er moet weer een frisse wind door onze vereniging, ook voor onszelf”, constateert de voorzitter. „We gaan er in januari flink tegenaan.” En dat is nodig ook, zo weet ook secretaris Truida Slagter. „Corona heeft flinke gevolgen gehad voor de stichting, zelfs nu zijn er nog ouderen die bijeenkomsten mijden. ‘Laat maar’, zeggen ze dan.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen